NEC odhaluje ultra-tenkou baterii: čeká nás revoluce?

2

Už vás unavují problémy s dnešními bateriemi, které, aby udrželi dnešní náročnou elektroniku v provozu, musí být velké a tlusté? Pak vás možná potěší výzkum společnosti NEC, která odhalila vývoj ultra-tenké baterie. Ta by v blízké budoucnosti mohla výrazně změnit mobilní i technologický trh celkově.

Baterie nese název ORB, tedy Organic Radical Battery a půjde vměstnat do obvodu o tloušťce pouhé 0,3 milimetru, což je ideální nejen pro malé příslušenství, ale i připravované ohebné displeje či modernější kreditní karty. Čtvereček baterie o straně 3 cm nabízí kapacitu 3 mAh, což je dostatečné například pro obnovení displeje e-knihy až 2000 krát na jedno nabití. Nová baterie by se tak ideálně hodila pro připravované rolovací čtečky elektronických knih či různé ohebné displeje. Potěší také fakt, že se vývoj dokáže obejít bez toxických těžkých kovů, místo kterých se využívají pouze soli v polymerovém gelu.

Vývoj ORB baterie se táhne již léta a první zmínky se začaly objevovat již v roce 2005. Teprve nyní se však výroba dostává do závěrečného stádia a opravdového využití by se mohly baterie dočkat v roce 2013. Předpokládá se jejich aplikace do čteček, mobilního příslušenství a dalších zařízení, které potřebují zachovat tenké tělo za každou cenu.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
loller
Takže se můžeme dočkat telefonů s tloušťkou max. 2 mm, fakt paráda :-/
matt
3mAh na 2000 prekresleni? moja citacka ma 1400mAh bateriu a vydrzi len 4000

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze