Supertenký vodotěsný Android, to je NEC Medias N06C

Vydařený vzhled, velmi dobrá funkční výbava i zvýšená odolnost vůči nepříznivým klimatickým podmínkám. Není to špatné kombinace, že? Touto charakteristikou se chlubí nový Nec Medias N06C, který navíc přichází s velmi sympatickými rozměry a Androidem 2.3.

Nový NEC Medias N06C se pyšní hned dvěma certifikacemi IPX5 a IPX7. Novinka by tak měla vydržet rozmary počasí, kontakt s vodou by ji neměl být cizí ani různé nárazy či pády. Při pohledu na vzhled tohoto telefonu si spíše říkáme, není to omyl? Není přece běžné, aby telefon štíhlých, dokonce neuvěřitelných rozměrů v pase (je tenký pouze 7,9 mm a je tedy tenčí, než Sony Ericsson Xperia arc nebo Samsung Galaxy S II) nabídl zvýšenou odolnost. Kromě toho, že jde o jedno z nejtenčích zařízení s Androidem (po sesterském modelu NEC MEDIAS E-04C s tloušťkou pouze 7,7 milimetru je nejtenčním Androidem) se jedná i o nejtenčí telefon s certifikací IPX 5 a 7. Zvýšená odolnost by se měla být výhodou především při situacích, kdy zařízení přijde do styku s vodou. Samotný výrobce na svých stránkách avizuje slogan "vodotěsnost" a zaručuje funkčnost zařízení i při ponoření do hloubky jednoho metru pod vodní hladinu..

V tenkém těle se ale nachází špičková hardwarová výbava. Vysoký výkon zaručuje přítomnost 1 GHz procesoru a dostatečné paměti RAM o kapacitě 512 MB. Na přední straně nalezneme dotykový displej s úhlopříčkou 4" a jemným rozlišením 480 x 854 bodů. Fotoaparát na zadní straně nabídne rozlišení 5 MPx se snímačem typu CMOS. Zvládat bude i pořizování videí v HD 720p rozlišení. Zastoupena je i technologie 3G s nástavbami HSUPA a HSDPA až do rychlosti 14,4 Mb/s. Postrádat nebudeme ani bezdrátové sítě Wi-Fi b/g/n. O dostatečný komfort při prohlížení webových stránek se postará moderní internetový prohlížeč, který podporuje i Flash verze 10.1.

Zdroje: engadget.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze