Návod: jak nastavit vlastní vyzvánění na Windows Phone 8

66

Nevíte jak nastavit vlastní vyzvánění na systému Windows Phone 8 a chtěli byste místo otravných zvuků slyšet spíš svou oblíbenou písničku? Máme pro vás návod, který je velmi snadný a zvládne ho opravdu každý. Oproti náročnému postupu u WP7 je to slušný pokrok.

Často se nás ptáte, jak si jednoduše nastavit vlastní zvonění na telefonu se systémem Windows Phone 8. Zatímco v případě WP 7 se jednalo o poměrně složitý postup, který vyžadoval minimálně doktorský titul, tak v případě osmé verze tohoto systému je to skutečně hračka. Pojďme si tedy říci, jak na to.

Vyberte zvuk

V první řadě si musíte ve svém počítači vybrat nebo vytvořit melodii, kterou chcete nastavit jako zvonění. Ta může být ve formátu MP3 nebo třeba WMA. Na Windows 8 by se vám měly nepodporované formáty dokonce samy převést. Jediným omezením je tak velikost souboru, která nesmí přesáhnout 30 MB. A ještě drobnost - melodie nesmí být chráněná DRM. Pokud si v nějakém obchodě zakoupíte chráněnou písničku, tak vám jako zvonění nastavit nepůjde.

Přesuňte do telefonu

Pak už stačí jen váš WP8 telefon připojit k počítači skrz USB kabel a počkat, až se zobrazí (pokud okno nevyskočí automaticky, tak telefon najdete ve složce Počítač). Po připojení se musíte prokliknout přes složku Phone, ve které najdete několik dalších adresářů. Vyhledejte proto ten s názvem Ringtones a otevřete ho.

Nyní stačí vzít vaši vybranou melodii a jednoduše ji přetáhnout či překopírovat do složky Ringtones v telefonu. A to je v podstatě vše.

Nastavte vyzvánění

Nyní potřebujete v telefonu otevřít položku Nastavení. V té hned na prvním místě naleznete vyzváněcí tóny + zvuky, na které kliknete, Na třetím řádku se nachází položka Vyzváněcí tón s obdélníkem, ve kterém je název současného vyzvánění. Po rozkliknutí uvidíte seznam dostupných zvonění, vy však musíte dojet úplně na začátek, kde se nachází seznam vlastních zvonění. Stačí vybrat a máte vyhráno. Vaše vlastní zvonění je nastaveno.

Nastavení pro jednotlivé kontakty

Windows Phone podporuje nastavit si pro každý kontakt speciální zvonění. To abyste rovnou bez dívání na displej věděli, kdo vám volá. A samozřejmě i v tomto případě můžete zvolit vlastní melodii. Stačí jednoduše otevřít seznam kontaktů, vybrat koho chcete a na dolní liště stisknout upravit. Objeví se vám spousta možností a jednou z nich bude vyzváněcí tón, Stačí kliknout a vybrat požadovanou melodii.

Diskuze ke článku
Ferrari
Dobrý den, to "místo otravných zvuků" jste si mohli odpustit, za prvé myslím že momentálně nikdo nemá v defaultnim nastavení telefonu vetsi nabidku vyzvaneni nez Nokia s WP, a za druhe ta vyzvaneni jsou vic nez pouzitelna a poslouchatelna. Nevidím jediný důvod proč bych mel každý den u každého kontaktu měnit vyzvánění, chci mit přehled nepotrebuji si hrát, stačí mi jedno vyzvánění pro všechny, a nejlépe Nokia Tune ze sentimentality a at každý ví že mam Nokii, protože jsem na to hrdy. Je to proste legenda.. Ale to asi děti s androidem co potřebuji neustále něco nastavovat nikdy nepochopí :)
meli
Ať žije 21.století a tato neskutečná vychytávka na WP8..WP bych nechtěl ani kdyby mi za něj platili :-)
Michal
Koukám, jak blázen, že je potřeba návodů na takto triviální věci. Jestli je ke všemu potřeba kabelů a počítače, tak se nedivím, že nemůže doáhnout ani 5% tržního podílu.
TMASKA
RINGTONE MAKER

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze