Xperia XA2 Ultra a Xperia L2 se ukazují na prvních renderech

2× aktualizováno
Xperia XA2 Ultra a Xperia L2 se ukazují na prvních renderech
  • Zkraje roku 2018 dojde k představení nových Xperií střední třídy
  • Nástupců se dočkají současné modely Xperia XA1 Ultra a Xperia L1

Aktualizováno 5. 1. 2018

Opět slyšíme o chystaných novinkách od Sony. Tentokrát unikly údajné rendery, na kterých lze vidět jen velmi drobnou změnu vzhledu. Za povšimnutí však stojí, že Sony přesune čtečku otisků prstů na zadní stranu. Doposud ji japonský výrobce umísťoval na pravý bok. Na trhu v USA ale kvůli právním předpisům nemůže být čtečka v tlačítku na boku, řešení umístění čtečky na zadní stranu je tak pro modely střední třídy vcelku logické. U modelu XA2 Ultra si lze dále všimnout ještě čelní duální kamerky.

Sony Xperia XA2 Ultra a Xperia L2

Aktualizováno 2. 1. 2018

Opět se dovídáme o chystané Xperii XA2 Ultra, která by měla vyjít někdy v prvním čtvrtletí letošního roku. Zařízení dříve vystupující pod označením Sony H4233 se nyní ukázalo na fotografiích, na kterých si můžeme prohlédnout obří Xperii zepředu i zezadu. Bohužel i přes četné zprávy o redesingu nových modelů se Sony alespoň u XA2 Ultra k ničemu podobnému nechystá. Boční rámečky jsou sice stále nádherně tenké, ale brada i čelo telefonu zůstávají nadále velmi rozměrné. Skutečně moderního vzhledu se tak dočkáme pravděpodobně pouze u těch nejdražších telefonů.

Někoho však může potěšit potvrzení předního duálního fotoaparátu, o kterém se dříve spekulovalo. Díky fotce obrazovky si můžeme všimnout také Androidu 8.0 Oreo a přidala se konečně i u modelu střední třídy od Sony čtečka otisků prstů. Jen je umístěna pro tohoto japonského výrobce nezvykle na zádech namísto v bočním vypínacím tlačítku.

Původní informace z 29. 12. 2017

Japonské Sony má mezi výrobci chytrých telefonů vcelku přehledné a současně skromné portfólio. Výrobce se zaměřuje především na prémiový segment, přičemž tyto modely doplní pár kousky ze střední třídy. A právě segment střední třídy by se již zkraje roku měl dočkat osvěžení. Certifikační úřady v Thajsku a Malajsii totiž potvrdily příchod modelů Xperia XA2 Ultra a Xperia L2.

Jak již samotné názvy napovídají, půjde jednoznačně o přímé nástupce. První jmenovaná novinka nahradí současnou Xperii XA1 Ultra. Lze tak s velkou pravděpodobností očekávat velký displej s úhlopříčkou kolem 6 palců. Současně bude design vsázet na tenké rámečky, minimálně po stranách displeje. Ve výbavě se dle současných informací má objevit procesor Snapdragon 630, 4GB operační paměť a 64GB úložný prostor. Na střední třídu tedy velmi slušné parametry. Operační systém zajistí Android 8.0 Oreo.

Druhý model pak nahradí Xperii L1. Zástupce spíše nižší střední třídy nás letos nijak zásadně neoslnil a jsme zvědaví, zda budoucí model zaujme více. V případě tohoto modelu máme k dispozici ještě méně informací. Displej o úhlopříčce zřejmě 5,5 palce bude operovat s HD rozlišením. Spekuluje se o nasazení staršího Androidu 7.1.1 Nougat, avšak to se ještě může změnit. Představení má proběhnout zkraje roku 2018 a ve hře je tak již lednový veletrh CES 2018 v Las Vegas.

Sony Xperia XA1 Ultra

Rozměry165 × 79 × 8,1 mm, 188 g
DisplejTFT IPS, 6" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát23 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek helio P20, 4×2,3 GHz + 4×1,6 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB / 32 GB, microSDHC
Akumulátor2 700 mAh, doba nabíjení: 1:28 hodin

Zdroj: apps.nbtc.go, ecomm.sirim.my, fonearena.com, gsmarena.com, slashleaks.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
Miloš
Inak,mam Xz1 black a kazdemu komu som ju ukazal zostal prekvapeny dizajnom. Ma sice ramecky,je hranaty ale kazdemu sa pacil. Na fotkach vyzera tak mdlo,obycajne,ale na zivo je to uplne ine.Neviem ako vyzera modra verzia XZ1,ale cierna sa podarila.
Vela robi aj predny displej,sklo ktore je do krajov zaoblene. A dobre je ze zadna strana neni náchylna na otlacky ako u 99% telefonov dnesnej doby (vratane XZ Premium)
Dave
Moc pěkný a jestli někdo řekne že to má velký rámečky tak ho najdu a ubiju k smrti Nokii 3310 ale to starou.
Areon
Je to střední a nižší střední třída, tady nikdo nemůže peskovat po rámečkách, ty se podle fotek zmenšily na tuto kategorii dostatečně. Jen se mi nezdá ta čtečka na zádech, je možné, že jsou to snímky americké verze, na druhou stranu minulá generace čtečku vůbec neměla takže i tak by to šlo.
Dejv
By mě zajímalo kdy se Sony zbaví toho zastaralého designu a hlavně obří brady a hlavy - ty telefony by mohli být o 1/3 menší kdyby pochopili že je skoro rok 2018.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze