Nástupce prvního ohebného telefonu má překvapivý modul fotoaparátů

Nástupce prvního ohebného telefonu má překvapivý modul fotoaparátů
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Zařízení má poměrně malé rozměry a nadále je skládací
  • Modul fotoaparátu má vyhrazený prostor i na opačné straně

Vzpomenete si ještě na vůbec první komerčně dostupný telefon s ohebným displejem? Na svědomí jej nemá Smasung nebo Motorola, nýbrž společnost Royole, která již před více než dvěma lety představila model Flexpai. Ten se sice dočkal následovníka, ale v našich končinách jste se s nimi zřejmě vůbec nesetkali. I tak však Royole chystá pravděpodobnou třetí generaci, čemuž nasvědčuje únik informací skrze mobiltelefon.ru.

Na snímcích pocházejících z certifikačního úřadu TENAA můžeme vidět zařízení, které má opět ohebný displej, ale zajímavě působí překvapivě malé rozměry 147,1 × 138,8 × 7 milimetrů. Zaujme také modul fotoaparátů, který je čtvercový a samotné fotoaparáty jsou v něm jen dva, což je polovina oproti předchozí generaci. Za povšimnutí stojí též čtvercový prostor na opačné straně, který bude sloužit k tomu, aby bylo možné celé zařízení otočit a mírně vystupující fotoaparát tak získal potřebný prostor. Prozatím nikde není vidět prostor pro fotoaparát(y) pro selfies. Ve hře jsou tak dvě možnost. Buď Royole vsadí na fotoaparát pod displejem, nebo bude selfie kamerka zcela chybět.

Další informace zmiňují 7,2palcový displej, operační systém Android, podporu 5G a baterii s kapacitou 3 360 mAh. Na podrobnější specifikace a případné datum premiéry si ještě budeme muset počkat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze