Na eSIM uživatelé slyší. U T-Mobilu si ji pořídilo již několik set uživatelů

23
Na eSIM uživatelé slyší. U T-Mobilu si ji pořídilo již několik set uživatelů
  • T-Mobile spustil podporu eSIM 1. listopadu
  • Ke zprovoznění potřebujete podporované zařízení a následně navštívit prodejnu
  • Novou službu využilo několik set uživatelů

První testy moderní eSIM začaly v případě T-Mobilu začátkem letošního roku. Poté se o eSIM mnohem více hovořilo s nástupem nových iPhonů od Applu. Tehdy zástupci T-Mobilu uvedli, že využití eSIM bude s největší pravděpodobností možné ještě do konce roku 2018. Jak řekli, tak se také stalo. Počínaje 1. listopadem T-Mobile spustil veřejný provoz a stal se tak prvním operátorem v České republice, který nabízí možnost využít eSIM.

eSIM
Vývoj SIM karet. Zleva doprava vidíme klasickou, micro SIM kartu, nano SIM kartu a čip eSIM

Jak eSIM využít?

V prvé řadě potřebujete samozřejmě koncové zařízení, které je na eSIM připraveno. To obnáší například iPhone Xs, Xs Max nebo chytré hodinky Apple Watch 4. Využít však můžete i chytré hodinky Samsung Galaxy Watch v LTE variantě. Do budoucna je nasnadě, že se počet zařízení bude rozšiřovat a zřejmě se jednou dočkáme, že klasické SIM karty zcela zaniknou.

Samsung Galaxy Watch

Pokud máte zařízení schopné pracovat s eSIM, stačí zajít na prodejnu T-Mobile a zvolit vhodný hlasový/datový tarif pro mobilní služby T-Mobile. Následně obdržíte aktivační kód, skrze který si do zařízení stáhnete tzv. eSIM profil. Na eSIM lze také přejít z klasické plastové SIM – v tomto případě se jedná o výměnu SIM karty. Pavla Hobíková, senior specialista vztahů s veřejností společnosti T-Mobile, dodala, že všichni zaměstnanci na prodejnách jsou již proškoleni a připraveni se vším pomoci. Během prvních tří týdnů provozu nebyly zaznamenány žádné komplikace.

O eSIM je zájem

Ačkoliv na trhu je zatím opravdu velmi málo koncových zařízeních připravených na eSIM, T-Mobile si zahájení provozu rozhodně pochvaluje. Během prvních třech týdnů přešlo z klasické plastové SIM karty na eSIM několik set zákazníků T-Mobilu. Vůbec největší zájem byl hned v první týden provozu.

Diskuze ke článku
Tablet Dotykowy
Tablet Dotykowy
Ve vývoji SIM karet Vám chybí ISO velikost SIM. Ta klasická je ve skutečnosti už mini SIM .
Mirek
Hlavně by měli být kvalitně proškoleni zaměstnanci. Ti jsou totiž ohledně esim totálně mimo. Někdy mě případne ze vůbec neví která bije.
Laik
Napadlo mě, když mi ukradnou mobil s nomální SIM, tak ji zloděj vyhodí a na telefon se už nedovolám. Jak by to ale bylo s eSIM? Je to jednoducjé ji v telefonu nějak odpojit (po překonání otisku prstu, gesta...) ?
kedarh
Už se těším na Vaší recenzi!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze