Na český trh míří telefony YotaPhone s e-ink displejem

Zdá se vám nabídka mobilních telefonů v Česku nepříliš pestrá? Od konce června budete mít o něco větší výběr. Oficiálně se zde totiž začnou nabízet přístroje ruského výrobce YotaPhone a pokud si vzpomenete na naše první dojmy z přístroje této značky, pak je na co se těšit.

O YotaPhone jste si u nás mohli naposledy přečíst během letošního MWC. Druhá generace telefonu nás okamžitě zaujala kombinací dvou displejů. Ten klasický (FullHD AMOLED) doplňuje na zadní straně panel s e-ink technologií s rozlišením 960 × 540 pixelů. Řešení je to velmi netradiční, ale za určitých ohledů může být velmi praktické.

Oficiální fotografie ukazují praktické využití e-ink displeje, např. při navigaci nebo jako čtečku knih.

To už mluvíme o druhé verzi přístroje nazvaného YotaPhone. Už od prosince 2013 se ve vybraných zemích prodává první generace telefonu a ani zde nechybí dvojice displejů. Tentokrát má ale ten klasický pouze 4,3 palce, rozlišení 1280 × 720 pixelů a o něco horší hardwarové parametry. V Česku by se měla začít prodávat nejdříve první generace, posléze přijde na řadu ta druhá.

První generace YotaPhone.

Pokud vás toto řešení zaujalo, ale bojíte se vrhnout do neznámých vod přeshraničního nakupování, pak vám právě svitla naděje. Značka YotaPhone se totiž objeví oficiálně na českém trhu, a to již brzy. Výrobce rozeslal českým novinářům pozvánku na tiskovou konferenci, která začíná 25. června v 11:00. Tiskové konference se budeme účastnit a můžete se těšit na podrobnější informace a samozřejmě také podrobnou recenzi novinky.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze