Motorola Q: Špičkový smartphone i pro UMTS

Supertenký chytrý telefon s operačním systémem Windows Mobile 5.O a QWERTY klávesnicí se bude prodávat navzdory prvním oznámením i v Evropě ve verzi pro UMTS sítě.

Špičkový smartphone byl představen zatím pouze ve verzi pro americké sítě CDMA, na právě probíhajícím 3GSM kongresu však Motorola představila i UMTS verzi. Ta bude zcela shodná s původní verzí, dostane však druhý fotoaparát pro videohovory.

Motorola Q je tenká pouze 11,5 milimetru, a stala se tak nejtenčím zařízenéím s QWERTY klávesnicí na světě. Její displej má rozlišení 320 x 240 bodů a zobrazí 65 tisíc barev. Na zadní straně má „Q“ 1,3 megapixelový fotoaparát s LED diodou, na přední stranu se přidá kamerka určená pro videohovory. Nechybí slot pro paměťové karty minuse, Bluetooth, infraport ani konektor miniUSB. Motorola Q používá nejnovější operační systéme Microsoft Windows Mobile 5.0

Motorola Q se na pulty našich obchodů dostane ve 3.čtvrtletí 2006, americká CDMA verze se začne prodávat již v březnu. Prodávat se budou ve stříbrné i černé verzi.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze