Motorola představila 10 nových telefonů pro rok 2007

Motorola na veletrhu 3GSM podle očekávání představila své portfolio nových telefonů pro rok 2007. Většinou se jedná o vylepšené úspěšné modely. Nechybí tak nástupci modelů KRZR, RIZR ani low-endových véček. Novinkou je nový komunikátor Q q9.

O většině telefonů jsme již věděli, několik neznámých novinek se však přeci jen objevilo.

Článek průběžně doplňujeme, připravujeme rovněž podrobná preview.

Motorola KRZR K3

Vylepšená modrá varianta z minulého roku. Mezi nejžhavější novinky ve výbavě patří podpora sítí 3.generace včetně videohovorů, schopnost rychlých datových přenosů technologií HSDPA, mnohem větší vnější a kvalitní vnitřní QVGA displej. Na 50 MB se zvětšila také vnitřní paměť. Fotoaparátu zůstalo rozlišení 2 Mpx. Výrobce zmiňuje také nové hlasové ovládání bez nutnosti předem nahrávat povely a technologii SCREEN3 pro automatické čtení RSS novinek na vnějším displeji. Více informací v preview.

Motorola RIZR Z8 - zalamovací slider se Symbianem

Velmi podobnou výbavu jako KRZR K3 nabízí i vysouvací RIZR Z8. Jedná se však překvapivě o chytrý telefon s operačním systémem Symbian. V 15,4 milimetrů tenkém těle nabídne QVGA displej, 90MB vnitřní paměti rozšiřitelnou o microSD karty, podporu sítí 3.generace s videohovory, nadstavbu s rychlými datovými přenosy HSDPA s rychlostí stahování až 3,6 Mbps. Stejně jako u KRZRu i tomuto telefonu nadělila Motorola opět 2 Mpx fotoaparát. Z obrázku je patrná zvláštní konstrukce, který umožňuje displej ve vysunutém stavu ohnout a pohodlně tak sledovat video. V této pozici je také mikrofon blíže k ústům a pohodlněji se telefonuje. Více informací vám přineseme v podrobném preview.

Motorola RIZR Z6

Tento telefon byl představen již začátkem ledna, jedná se pouze o mírně vylepšený původní model RIZR Z3. Více info v tomto článku.

Motorola SLVR L9

Tenká žiletka SLVR dostala po vzoru véčkového KRZRu zrcadlový povrch a vylepšeny byly také některé funkce. SLVR L9 nabídne 2 Mpx fotoaparát, podporu paměťových karet microSD, hudební přehrávač i FM rádio. Z datových funkcí zvládne GPRS a EDGE, se sítěmi 3G si nerozumí.

Motorola Q GSM

Původní Motorola Q, který byla určena pouze pro americký trh, byla upravena pro provoz v klasických evropských GSM frekvencích. Na toto vylepšení jsme však čekali poměrně dlouho a výbavou tak nemůže konkurovat novému modelu q9. Těšit se však můžeme již na novou verzi operačního sytému Windows Mobile 6.0, 64MB ROM paměti, která bude dále rozšiřitelná pomocí SDIO slotu. Příjemných 128MB RAM paměti zůstává, stejně tak jako 1,3 Mpx fotoaparát, Bluetooth nebo EDGE.

Motorola Q q9

Nástupce původní Motoroly Q přináší ještě tenčí konstrukci - pouze 11,8 mm, podporu sítí 3.generace, a to včetně vysokorychlostní nástavby HSDPA. Novinka podporuje také všechna 4 pásma GSM, dočkat bychom se jí mohly tudíž také v Evropě. Další výbava zahrnuje Bluetooth, 2 Mpx fotoaparát nebo natáčení videa rychlostí 30 snímků za sekundu. Samozřejmostí je přítomnost QWERTY klávesnice a operačního systému Windows Mobile 6.0

Motorola MOTOMING

Tento telefon byl představen již začátkem ledna v Las Vegas. Jedná se o inovovano verzi chytrého telefonu MOTOMING, který disponuje otevřeným operačním systémem Linux. Tento typ se již nějaký čas prodává v Asii, pro velký úspěch se však Motorola rozhodla jej uvést do Ameriky, potažmo Evropy.

Nová verze Ming totiž nově podporuje datové přenosy EDGE, které původní verzi chybyěly. Zachován zůstal dotykový displej s rozlišením 240 x 320 bodů, krytý plastovým víkem. Z další výbavy zmiňme podporu paměťových karet microSD, které rozšiřují vestavěnou paměť 8MB. Z multimediální výbavy zaujme 2 Mpx fotoaparát, hudební přehrávač a FM rádio. Bluetooth bude umožňovat také stereo poslech.

Motorola W510

Véčko střední třídy s 1,3 Mpx fotoaparátem, Bluetooth, podporou paměťových karet MicroSD a hudebním přehrávačem.

Motorola W215

Tenký a stylový low-endový telefon, který nabídne základní výbavu. Do té spadá TFT displej s rozlišením 128 x 128 bodů, VGA fotoaparát, FM rádio a 1 MB uživatelské paměti. Kromě toho si však zapamatuje až 500 jmen v telefonním seznamu a 750 SMS zpráva

Motorola W205

Ještě níže postavený, než předchozí W215, je model W205 s rozměry 108 x 44 x 14.9 millimetrů. Nabídne pasivní barevný displej, 1MB vnitřní paměti a polyfonní vyzvánění. Kromě toho si však zapamatuje až 500 jmen v telefonním seznamu a 750 SMS zpráv

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze