Motorola dnes koupila 50% podíl UIQ od Sony Ericssonu

1

Dnes se konala v Londýně tisková konference společnosti Sony Ericsson týkající se rozvoje UIQ prostředí. Většina příznivců této švédsko-japonské značky dokonce očekávala, že dojde na představení nové vlajkové lodi výrobce. Stalo se tak?

Londýn - 15.října 2007

Dnes v odpoledních hodinách (od 13:30 do 14:40 hodin) se konala v Londýně tisková konference společnosti Sony Ericsson týkající se rozvoje UIQ prostředí. Většina příznivců této švédsko-japonské značky dokonce očekávala, že dojde na představení nové vlajkové lodi výrobce (více zde). K ničemu takovému však nakonec nedošlo.

Motorola dnes koupila 50% podíl UIQ od Sony Ericssonu

Sony Ericsson však při této příležitosti ohlásil, že prodává 50% podílu ve firmě UI Holdings BV, mateřské společnosti UIQ Technology AB, kterou v současné chvíli plně vlastní švédsko-japonská společnost. Na smlouvě se tak dohodl s americkou Motorolou. Vývoj bude probíhat za vzájemné spolupráce obou firem, které mají v plánu konkurovat finské Nokii. Důsledek bude zřejmě takový, že se obohatí trh o více mobilních telefonů s operačním systémem Symbian UIQ. Ten se již nějakou dobu používá například v telefonech Sony Ericsson, Motorola, BenQ a Arima.

TIP: Celou tiskovou zprávu si můžete přečíst na stránkách http://www.sonyericsson.com.