Motorola a její novinky z Las Vegas

Motorola představila na veletrhu CES v americkém Las Vegas několik nových telefonů, několik z nich s Linuxem. Kromě inovovaného vysouváku RIZR Z6 a smartphonu Q Pro, oznámil výrobce také uvedení netradičního modelu Ming do Evropy.

Motorola RIZR Z6

Nejatraktivnější novinkou je zřejmě inovovaná verze původního modelu RIZR V3, který byl představen v létě. Novinka má taktéž vysouvací konstrukci a shodný, elegantní tenký design. Ke slovu opět přišly kvalitní materiály, jako je kov či skleněný povrch. Na první pohled se novinka od předchůdce příliš neliší, změny se odehrály hlavně ve výbavě. Zvětšena byla vnitřní paměť (na 64 MB), který je dále rozšiřitelná pomocí paměťových karet microSD. Premiéru si zde odbývá zcela nové uživatelské prostředí založené na Linuxu a Javě. Tam, kde se u předchozího modelu RIZR Z3 nacházelo internetové tlačítko, nalezneme nyní klávesy pro ovládání hudby.

Motorola RIZR V6 se totiž, na rozdíl od předchůdce, více zaměřuje na hudbu. Přidána byla podpora formátu WMA a telefon nyní dokáže úzce spolupracovat s Windows Media Playerem 11 v počítači. Po připojení telefonu jej WM rozpozná a uživatel může okamžitě synchronizovat hudební knihovnu WM do telefonu. Ostatní funkce jsou shodné, zůstal tedy TFT displej s rozlišením 176 x 220 bodů, 2 Mpx fotoaparát i slot pro paměťové karty. Pro více informací si přečtěte letní preview Motoroly Rizr. Motorola RIZR Z6 by se měla začít prodávat během 1.pololetí 2006, cenu výrobce nezveřejnil. Tisková zpráva zůstává rovněž skoupá na informace o rozměrech, hmotnosti a další podrobnosti.

TIP: přečtěte si preview Motoroly Rizr

Motorola Ming

Druhým inovovaným telefonem, kterým se Motorola pochlubila v Las Vegas, je inovovaná verze chytrého telefonu MOTOMING, který disponuje otevřeným operačním systémem Linux. Tento typ se již nějaký čas prodává v Asii, pro velký úspěch se však Motorola rozhodla jej uvést do Ameriky, potažmo Evropy.


Motorola MOTOMING: linuxový smartphone

Nová verze Ming totiž nově podporuje datové přenosy EDGE, které původní verzi chybyěly. Zachován zůstal dotykový displej s rozlišením 240 x 320 bodů, krytý plastovým víkem. Z další výbavy zmiňme podporu paměťových karet microSD, které rozšiřují vestavěnou paměť 8MB. Z multimediální výbavy zaujme 2 Mpx fotoaparát, hudební přehrávač a FM rádio. Bluetooth bude umožňovat také stereo poslech.

Motorola Q Pro

Komunikátor s operačním systémem Windows Mobile, koncepčně shodný například s Nokií E61. Přináší displej s rozlišením 320 x 240 bodů, 1,3 Mpx fotoaparát a množství organizačních funkcí. Oproti staršímu modelu dostala novinka s přídomkem "Pro" vylepšené zabezpečení přístroje a hlavně možnost editovat dokumenty Word. Časem přibude možnost upravovat také dokumenty Excel a Power Point. Motorola Q Pro se s největší pravděpodobností u nás prodávat nebude.

Motorola RAZR XX

Vylepšená verze původní žiletky RAZR V3i. Novinka disponuje kromě podpory sítí 3.generace UMTS také zrychlenými datovými přenosy HSDPA. Díky druhé kameře se můžeme těšit i na videohovory. Jinak se jedná o stále stejnou původní žiletku s tenkým designem a leptanou klávesnicí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze