Nová Motorola Rizr: vysouvací žiletka za dobrou cenu

Motorola dnes představila svůj první vysouvací telefon se zvláštním názvem Rizr. Z dnes představených novinek by měl být nejlevnější, výbavu má však bohatou. Nechybí 2mpx fotoaparát,Bluetooth, paměťové karty a pochopitelně design ve stylu RAZRu.

Fotografie nového vysouváku unikly na internet již v červnu, tehdy byl telefon znám ještě pod kódovým označením "Capri". Vzhled novinky dává i přes odlišnou konstrukci tušit příslušnost k rodu tenkých telefonů americké Motoroly. Opět nechybí tradiční leptaná klávesnice, použitá jak u vnějších funkčních tlačítek, tak u alfanumerické klávesnice. Rozměry ani hmotnost výrobce neuvádí, doplníme je, jakmile budou známy.

Výbava telefonu není nijak chudá. Displej s rozlišením 176 x 220 a podporou zobrazení 262 tisíc barev sice není špička, stále však patří k nadprůměru. Paměť telefonu ma pouze 20 MB, potřebovat tak budete paměťové karty, a to sice formátu microSD. Velkou paměť budete potřebovat pro uložení fotografií z 2mpx fotoaparátu na zadní straně. Ve zhoršených světelných podmínkách mu asistuje silná LED dioda. Při fotografování se Rizr drží na šířku, přičemž scéna je při fotografování i natáčení videa přes celý displej.

MP3 přehrávač samozřejmě nechybí, hudbu je možné poslouchat buď přes standardní sluchátka, nebo lze použít stereo Bluetooth soupravu, která však není součástí balení. S počítačem lze Rizr propojit pomocí USB 2.0 kabelu, k přístupu na internet lze použít jak GPRS, tak rychlejší EDGE. Sítě 3.generace chybí.

Výrobce je na informace o dostupnosti a ceně skoupý. Jisté však je, že Motorolu Rizr budeme moci zahlédnout nejpozději ve vánočně vyzdobených obchodech.

Technické parametry

Rozměry106 × 46 × 16 mm
Hmotnost115 gramů
SítěGSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
Displej 176 x 220 pixelů, TFT, 262 tisíc barev
Paměť20MB + micro-SD karty
Organizační funkceOrganizér, úkoly, poznámky, kalkulačka, převodník jednotek, světový čas
Multimédia64-hlasá polyfonie, MP3 přehrávač, JAVA 2.0, video přehrávač
Fotoaparát2 Mpx (1600× 1200), video 352 x 288 px
PřipojeníUSB 2.0 (Mass Storage), Bluetooth 2.0 (podpora stereo zvuku), GPRS (třídy 10), EDGE (třídy 10)
Udávaná výdrž230 hodin / 200 minut
Cena a dostupnostodhad 8 000 Kč, 2.polovina 2006

Tip: přečtětě si také o dalších dnešních novinkách

Motorola KRZR K1: legenda pokračuje (aktualizováno!)
Motorola MOTORAZR MAXX: nadupané véčko s HSPDA
Motorola MOTOFONE: superlevná žiletka

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze