Mivvy MIDroid H23: tablet s pořádnou dávkou výkonu

2

Předchozí tablety výrobce Mivvy se vyznačovaly především svoji příznivou cenovou relací a kompromisem, co se týče funkční výbavy. Nejnovější tablet MIDroid H23 nabídne kromě ceny i výkonný jednojádrový procesor o taktu 1,2 GHz, Android 2.3 nebo plnou akceleraci FullHD videí.

Poslední novinka, již třetí tablet v pořadí výrobce Mivvy, se opět vyznačuje příznivou cenou, ale významný krok se odehrál v oblasti funkční výbavy. Nový tablet se zaměřuje především na multimediálně založené uživatele. Hlavním ovládacím prvkem je 7 palcový dotykový displej s kapacitní vrstvou a rozlišením 800 x 480 bodů. V mezích roviny zůstaly i samotné rozměry 192 x 121 x 12,35 milimetrů a hmotností 425 gramů. Významným přínosem je i přítomnost novější verze Androidu 2.3. S tím souvisí například lepší správa v oblasti pohotovostní výdrže, vylepšená softwarová klávesnice a další změny.

Mivvy MIDroid H23 - oficiální fotografie

V hardwarové oblasti nový tablet překročil magickou hranici 1 GHz. Jednojádrový procesor Telechips TCC8803 pracuje na frekvenci 1,2 GHz s jádrem Cortex A8. Pro graficky náročnější operace je přípraven grafický akcelerátor Mali-200MP. Tuto sestavu pak uzavírá přítomnost paměti RAM o kapacitě 512 MB. Dostatek uživatelských dat pojme interní paměť o kapacitě 4 GB, která může být dále rozšiřitelná o paměťové karty typu MicroSDHC až do velikosti 32 GB. Videohovory lze uskutečňovat prostřednictvím integrované webové kamery. Video přehrávač si poradí s plynulým přehráváním FullHD videí, která mohou být přehrávána i na televizoru přes HDMI rozhraní (typ C).

Po zvukové stránce lze připojit audio headset do 3,5 mm jack konektoru, pro hlasitou reprodukci je integrován hlasitý reproduktor. Nabíjení probíhá přes konektor miniUSB s funkcí USB Host. Rychlé prohlížení webových stránek je možno přes bezdrátové sítě Wi-Fi b/g. Mezi zbylé funkce patří polohový senzor, jehož výhody lze ocenit zejména při hraní her. Tablet je vybavený akumulátorem typu Li-Pol kapacity 3 600 mAh. Novinka by se měla objevit na našem tuzemském trhu v nejbližších týdnech za doporučenou cenu 5 499,- včetně DPH.

Technické parametry Mivvy MIDroid H23

Kompletní specifikace
Konstrukce192 × 121 × 12,4 mm, 425 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 7" (800 × 480 px)
Fotoaparát
ChipsetCPU: 1×1,2 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4,1 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g, Bluetooth: ne, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor3 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčervenec 2011, ?

Zdroje: mivvy.eu

Diskuze ke článku
martin
dobry den. nevite nekdo, kdy se tento tablet dostane do obchodu?? diky
Exorcistka...
Dobrý den,
nemohu nikde nalézt tento tablet. Můžete prosím zjistit, jestli je ještě na českém trhu, prosím?
Děkuji moc,
Exorcistka

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze