První Android s procesorem Intel Atom vstupuje do prodeje

Více prezident Intelu Paul Otellini uvedl, že společnost uvede v příštích dnech do prodeje své první zařízení založené na architektuře Intel Atom. Výbava novinky nebude vůbec k zahození. Dominovat bude dotykový displej 4,3 palce s 1024 x 600 rozlišením, 8 Mpx fotoaparát a přední kamera o rozlišení 1,3 Mpx, HSPA+ a NFC konektivita.

První vlaštovka zahájí svůj prodej pod taktovou společnosti Lava a jako první se dočkají zákazníci v Indii. Novinka ponese označení Xolo X900. V její výbavě nalezneme 4,3 dotykový displej s atypickým rozlišením 1024 x 600 bodů. Zadní stranu bude okupovat 8 Mpx fotoaparát, který si poradí s nahráváním Full HD videí a Burst režimem s deseti snímky za vteřinu. Videohovory bude možné uskutečnit s přední kamerou, která doznala rozlišení 1,3 Mpx.

Lava Xolo X900

Ve výbavě dále nebude chybět NFC čip, podpora sítí 3G s technologiemi HSPA+, HDMI konektor nebo 16 GB interní paměť. Nyní k tomu nejdůležitějšímu. Procesor bude pocházet z dílen Intelu a je typu Atom Z2460. Bude se jednat o jednojádrový procesor o taktu 1,6 GHz s čipsetem Saltwell a grafickým akcelerátorem PowerSGX 540 a operační pamětí 1 GB RAM. V době prodeje bude novinka běžet na Androidu 2.3 Gingerbread. Zatím není stanovená prodejní cena. Není jisté, zda novinka zamíří i na evropský kontinent.

Orange Santa Clara - oficiální fotografie

TIP: Vyzkoušeli jsme nový Android s procesorem Intel (MWC 2012)

V Barceloně na kongresu MWC jsme měli možnost naživo si osahat novinku Orange Santa Clara, která disponuje stejnou funkční výbavou jako Lava Xolo XT900 a podle všeho se jedná o velmi podobný hardware, jen zabalený do jiného obalu. Po stránce designu nejsou oba telefony nikterak zajímavé. Provedli jsme několik testů, v nichž novinka jasně ukázala, že i telefon s jednojádrovým procesorem může nabídnout opravdu vysoký výkon, který překonává i zařízení s dvoujádrovým procesorem. Provedený test Vellamo 11 ukázal, že protivníkem pro něj není ani Galaxy Nexus, který svými výsledky zůstal pozadu. Co vy čtenáři? Jak se vám líbí obě novinky, přáli byste si aby zamířily i na náš trh? U modelu Orange Santa Clara je dost pravděpodobné, že jej v tomto roce zařadí do prodeje i slovenský operátor Orange.

Orange Santa Clara – první pohled z MWC

Zdroje: newtechnology.co, mobile-price.in

Diskuze ke článku
David
Nebylo by špatné, kdyby Microsoft udělal obchodní dohodu s Intelem a dávali do nových Lumií nebo Symbianů tyto procesory.
Ondřej
Zdravím
No právěže ještěže to tak není a začaly s androidama (a doufám že tam zůstanou), poněvadž symbian byl zastaralý ještě než ho stačily vytvořit... Windowsphone je na tom relativně ještě dobře ale myslím že nemá ani zdaleka na androidy konkrétně s tím když se jen podívám na ten rozdíl s aplikacemi (pro win velká nevýhoda)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze