MIUI 9 je venku. Představíme vám jeho tři klíčové novinky

7
MIUI 9 je venku. Představíme vám jeho tři klíčové novinky
  • Nová verze nadstavby MIUI byla dnes oficiálně představena
  • Postavena je na sedmičkovém Androidu
  • Mezi novými funkce je například chytrý asistent

Na pekingské tiskové konferenci Xiaomi nepředstavilo jen nový smartphone Mi 5X, ale také novou generaci nadstavby MIUI 9. Ta je založena na operačním systému Android 7.0 Nougat a přináší uživatelům tři nové klíčové funkce. První se týká vyhledávání obrázků, které nyní budete moci uskutečnit pomocí klíčových slov. Například zadáte „Vánoce“ nebo „pivo“ a automaticky dojde k vyfiltrování obrázků s touto tématikou. Pakliže vám funkce přijde povědomá, máte pravdu. Používá ji už nějakou dobu Googlu u své aplikace Fotky.

Nové funkce v MIUI 9

Další nová funkce umožní inteligentně spouštět aplikace na základě kontextu na displeji. Například dle dění v chatu bude nabídnuta aplikace s mapovými podklady. Nakonec se v MIUI 9 objevuje také inteligentní asistent, který bude moci nalézt cokoliv od fotografií až po text. Bude zajímavé sledovat, jak obstojí ve srovnání s konkurencí v podobě Google Asisstantu.

Výrobce dále uvedl, že prostředí bude svižnější a rychleji dojde také ke spuštění aplikací. Dále jsme se dočkali několika zajímavých čísel. Nadstavbu MIUI po celém světě využívá 2,8 miliardy uživatelů z celkem 142 zemí, kteří hovoří 55 různými jazyky.

MIUI

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je e-shop xm.cz

Zdroje: gsmarena.com, en.miui.com

Diskuze ke článku
Pesedm
Byla teprve představena a
,,Nadstavbu MIUI 9 po celém světě využívá 2,8 miliardy uživatelů z celkem 142 zemí, kteří hovoří 55 různými jazyky.,,
???
sy35
A Smart Lock bude?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze