Microsoft představil nejlevnější Surface Go s 10palcovým displejem

13
Microsoft představil nejlevnější Surface Go s 10palcovým displejem
  • Sufrace Go je nejlevnějším a nejmenším zařízením své řady
  • Hmotnost činí jen něco málo přes 500 gramů
  • Má systém Windows 10 S a 64GB interní paměť

Microsoft počínaje dnešním dnem vyrazil na steč proti Applu a také například Samsungu. Rozhodl se představit levný, lehký a tenký Surface Go, což je tablet, respektive zařízení 2v1. Přídomek Go v názvu zde není náhodou. Microsoft novinku prezentuje jako velmi snadno přenosné a přesto výkonné zařízení. Například hmotnost se zastavila na 521 gramech a tloušťka činí 8,3 milimetrů. Přesto můžete počítat s 10palcovým displejem s rozlišením 1 800 × 1 200 pixelů.

Microsoft Surface Go

Pod kapotou se nachází 7. generace procesoru Intel Pentium Gold 4415Y se dvěma jádry o taktu 1,6 GHz, kterému asistuje 4GB operační paměť. Pro vaše data je k dispozici 64GB úložiště, do kterého se musel vměstnat operační systém Windows 10 S. Na těle tabletu se nachází Surface Connect pro nabíjení a dokovací stanici, nechybí USB-C 3.1 pro nabíjení a přenos data a samozřejmě ani 3,5mm jack. Dostalo se také na čtečku paměťových karet micro SD. Klíčová je u přenosného zařízení výdrž baterie. V tomto ohledu se Microsoft pochlubil hodnotou 9 hodin při běžném pracovním vytížení, což je velmi slušné.

Microsoft Surface Go bude možné předobjednat již od 10. července na následujících trzích: USA, Kanada, Austrálie, Nový Zéland, Velká Británie, Irsko, Francie, Německo, Rakousko, Belgie, Finsko, Norsko, Švédsko, Polsko, Itálie, Portugalsko a Španělsko. V prodeji by se za 399 dolarů (více než 10 tisíc korun s daní) měl objevit 2. srpna. Doposud byla řeč o Wi-Fi verzi, avšak Microsoft již prozradil, že později v tomto roce se na pultech obchodů objeví také varianta s podporou LTE.

Microsoft Surface Go
Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Už ho jen z některé z těch zemí dostat k nám...
Jojobuca
To si radšej kúpim Asus Transformer Mini na ktorý nemusím čakať a má dlhšiu výdrž
ANO
Tak pokud tam pujdou dat windows 8.1, aby se dal pouzit jako tablet nebo si microsoft vytahne hlavu z prdele a konecne windows 10 upravi jako plnohodnotneho nastupce 8.1, aby se dal pouzivat jako tablet a mel aspon tak zakladni funkce jako prohlizec fotek a dotykovy prohlizec, tak se muzem bavit, ale to se samozrejme nestane ......
Martin
Nebude 64GB interní paměti málo?
Jinak pěkný kousek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze