Microsoft opouští Live Messenger, uživatele převede na Skype

6

Microsoft včera potvrdil zajímavý krok, týkající se jeho komunikačních služeb. Veterána Live Messenger v prvním čtvrtletí roku 2013 nahradí celosvětově oblíbený Skype, s výjimkou Číny, kde bude Live Messenger i nadále dostupný.

Microsoft chce vytvořit jednotný a ucelený způsob pro komunikaci a sdílení, k čemuž by mu měl Skype, jež byl jednou z největších akvizicí Microsoftu v historii, dopomoci. Skype je dostupný jak pro nové prostředí Windows 8, tak desktopové prostředí Windows 8, 7 a starších, Windows Phone 8 nebo pro Xbox Live. Skype navíc aktivně používají i uživatelé Androidu, Symbianu, iOS a dalších platforem a každý den jsou on-line na Skypu desítky milionů lidí, takže je zřejmé, že se jedná o dobře propojený ekosystém, který má velký potenciál.

Po nejnovější aktualizaci Skypu, která je v současné době už dostupná, se také uživatelé mohou těšit na dodatečné funkce a služby. Skype nabude podpory pro větší paletu zařízení a operačních systémů, dorazí například i na iPad a tablety s Androidem. Aplikace v sobě skloubí messenger, videohovory i klasické volání, jak jej známe v současné době. Chybět nebude opět ani sdílení obrazovky, videohovory s mobilními telefony a přáteli na Facebooku či skupinové konverzace a konference.

Skype 6.0 můžete stahovat už nyní pro Windows a Mac, přičemž do nové verze se můžete přihlásit se svým Microsoft účtem a najdete zde již propojené kontakty ze Skype a Live Messenger. S kontakty ze služby Live Messenger tak můžete komunikovat přímo přes Skype, přičemž v prvním čtvrtletí roku 2013 proběhne kompletní a finální přechod uživatelů Live Messengeru pod Skype.

Zdroje: blogs.skype.com

Diskuze ke článku
Velda
A tak Microsoft koupil krásně Skype jen kvůli uživatelům a značce. :-)
gior
Zrovna vcera jsem skype instaloval. A to sjednoceni uctu s microsoftem nebylo vubec jednoduche. Nakonec jsem si musel nechat poslat nove hoslo, protoze me to nechtelo pustit ani se starym skype ani s novym z microsoftu.
Melisko
Celkom logicky krok. Zbytocne by paralelne podporovali dve takmer totozne sluzby.
Hanuš
Jen by mi to mohla má N8mička spustit a ne aby pokaždé při přihlášení spadl skype :(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze