Lumia McLaren zrušena, Lumia 1030 zatím nebude (2× aktualizováno)

Doposud nebylo na trhu příliš možností zakoupit povedený fotomobil. Mezi stálicemi se usadil model Nokia Lumia 1020, který se svým 41Mpx snímačem a kvalitní optikou prakticky vymazal konkurenci. Tento dnes již legendární model se měl v blízké době dočkat nástupce. Ten se však prozatím odkládá a spekulovaný model McLaren byl zrušen.

Aktualizováno 11. 12. 2014

Dnešní aktualizace se ponese v rozporuplném duchu. Na světlo světa sice unikly nové snímky ukazující novou Lumii, avšak dle redaktora serveru The Verge Toma Warrena, se nejedná o Lumii 1030, která prozatím vůbec neexistuje, ale o utajovanou Nokii McLaren. Bohužel právě model McLaren má být údajně ze strany Microsoftu zcela zrušen v rámci snížení nákladů celé mobilní divize. Telefon na uniklých fotografiích navíc nikdy neměl mít dříve spekulovaných 50 megapixelů, ale pouze 20 megapixelů. Ve výsledku je to však nyní bezpředmětné. Novinek se tak zřejmě dočkáme až na veletrhu MWC 2015, kde se Lumia 1030 představit může. Bude však rozhodně vypadat jinak, než model McLaren na snímcích v tomto článku.

Na fotografiích je Lumia McLaren, která se představení nedočká

Aktualizováno 1. 12. 2014

Nejenom že jsme se dozvěděli o existenci nového modelu RM-1052, který nápadně připomíná Lumii 1020, respektive jejího možného nástupce – Lumii 1030, ale dnes se na veřejnost dostaly také informace o fotoaparátu na tomto zařízení. Spousta uživatelů se domnívala, že se jedná o podvrh nebo starší McLaren a to hlavně kvůli nepřítomnosti xenonového blesku, ale nová Lumia 1030 má dostat LED blesk 4. generace, 50Mpx rozlišení a celkově větší senzor, který zapříčinil zvětšení „hrbolu“ na zádech. Senzor prý vyrábí Toshiba a bude disponovat bezzávěrkovým systémem. Současný vzhled telefonu nemusí být finální, jelikož se jedná o prototyp. To, jestli se jedná o skutečnou Lumii 1030 nevíme, ale naděje umírá poslední.

Původní informace z 30. 11. 2014

Zařízení pod krycím názvem RM-1052, které je v softwaru telefonu označené názvem NOKIA a na samotné konstrukci telefonu nápisem Microsoft Mobile, je již na první pohled nástupcem Lumie 1020. To byl velmi zdařilý fotomobil, který ani v dnešní době nenachází schopnou konkurenci. Jak by také ne, Lumia 1020 měla na zádech obrovský výstupek, ve kterém se nacházela kvalitní optika a snímač s optickou stabilizací a rozlišením 41 Mpx.

TIP: Recenze Nokia Lumia 1020 – Fotografův sen

Snímky RM-1052

Model s krycím názvem RM-1052 by mohl být nástupcem právě této mobilní fotolegendy. První informace nám odhalují displej s úhlopříčkou kolem pěti palců s FullHD rozlišením, 2 GB operační paměti a nejspíše 32 GB interní paměti, na kterou poukazuje hodnota 26,3 GB na jednom z obrázků. Samozřejmostí je potom operační systém Windows Phone a hardwarová spoušť fotoaparátu. Jak jsme se již dozvěděli, Microsoft bude na MWC 2015, kde by mohlo dojít k plnému odhalení tohoto nového modelu, který by mohl nést název Lumia 1030.

Zdroje: nokiapoweruser.com, wmpoweruser.com, tieba.baidu.com, wmpoweruser.com, twitter.com, windowscentral.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
kleinak
Telefon je to hezký, ale doufám, že bude lepší než L1020 a to po všech stránkách a dát led diodi na místo kvalitního xenonového blesku, je cestou pro mě nepřijatelnou. A trend zvětšování vidím, že se prostě nezastaví a v roce 2016 tady bude Lumia 1040 a ta bude mít 6palců displej, za mě palec dolu. Už dnes si nemám možnost vybrat telefon, který je aspoň do 4,5palců max a uměl výborně fotit, tohle splňuje pouze L1020 a ta je jediná. Mě osobně hrb fotoaparátu vůbec nevadí a nepřekáží mi, jen ta baterie by mohla mít větší kapacitu. Počkáme, čeho se vlastně dočkáme.
Allname
Hmm zajímavé, nezní to špatně akorát ten hrb se mi nelíbí. Vůbec by mi nevadilo kdyby radši mobil byl tlustší - hrb by zmizel a aspoň by se vlezla do něj silnější baterka. Jinak max 5", celokov, bezdrát dobíjení, GS a jdu si vystát frontu.
Jirka
spíš je to čínská kopie 1020... s tou výbavou by to od MS byl výsměch..
Mirutomaru Matroska
Mirutomaru Matroska
Hmmm, konečně ultimátní fotomobil, jen se mě moc nelíbí :-(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze