Microsoft Band: náramek všeuměl pro všechny platformy

33

V oblasti nositelné elektroniky nechtěl zůstat pozadu ani Microsoft, a tak představil náramek jednoduše pojmenovaný Band. Ten lze spárovat se všemi hlavními mobilními platformami. Sledované údaj je pak možné propojit s platformou Microsoft Health a sledovat tak, jestli vám například práce nepůsobí příliš stresu.

Náramek působí velice jednoduše a designově nezapře, že je zamýšlen spíše jako fitness doplněk. Displej se netradičně nosí na spodní straně zápěstí a má rozlišení 310 × 102 pixelů. Microsoft sice nezmiňuje, jakou technologii použil, ale displej má být podle něj dobře čitelný i na přímém slunečním světle.

Jednou z hlavní dovedností náramku je monitorování sportovních a jiných životních aktivit. Kromě zaznamenávání proběhlých a projetých tras (náramek má vestavěnou GPS), umí nabídnout i plány pro zvýšení kondice, nebo sledovat spálené kalorie. Dokáže sledovat i kvalitu vašeho spánku a také 24 hodin denně sledovat srdeční akci.

Žádná velká paráda to není, ale svůj účel splní.

Náramek se ovšem snaží konkurovat i chytrým hodinkám v oblasti sledování notifikací. Dostanete se tak k základním informacím, jako je upozornění na zprávy, hovory, ale můžete také sledovat emaily, záznamy v kalendáři a po spárování s Windows Phone smartphonem ovládat Cortanu. Microsoft slibuje, že náramek propojíte jak s iPhonem, tak i Androidem a samozřejmě i s Windows Phone.

Hodinky se k telefonu připojí skrze Bluetooth 4.0. Dlaždicový design si budete moci snadno sladit s oblečením, už v základu se nabízí 132 různých barevných kombinací.

Microsoft Band využijete nejenom při sportu, ale jako prodlouženou ruku telefonu.

K náramku se také připojují zajímavé navazující služby. Můžete si do nich například nahrát zákaznickou kartu Starbucks. Sesbíraná data o zdravotním stavu pak mohou zamířit do cloudové platformy Microsoft Health. Vznikne tak kombinovaný soubor o vašem zdravotním stavu. Bude tak možné lépe plánovat cvičení, anebo podrobně sledovat vliv pracovních aktivit na kvalitu spánku.

Microsoft už začal náramek prodávat, ale prozatím pouze na severoamerickém Microsoft Store, o dalších regionech se prozatím nezmiňuje a jak nám potvrdil český Microsoft, do České republiky se zatím, stejně jako tablet Surface, nechystá. Za svůj náramek Band si zde žádá 199 dolarů, tedy asi 4 500 korun bez daně.

Zdroje: microsoft.com

Diskuze ke článku
Jan Hus
Jan Hus
No neviem, aj keď fandím windowsom, radšej by som bral náramok od garminu, záleží na cene, ale veľký rozdiel asi nebude.
Dies
Mám možná hloupý dotaz, ale jak je to s těmi náramky / hodinkami obecně? Jde mi hlavně o sport. Takže jdu běhat a chci všechny informace o tom běhu. Stačí si vzít hodinky / náramek a po doběhnutí je spárovat s mobilem / pc nebo musí být po celou dobu běhu v kontaktu (např BT) s mobilem? Díky za odpovědi. Jestli budu někdy něco kupovat, tak budu vybírat z levnějších variant, takže dotaz asi spíše k náramkům..
Mateusz Wojnarowicz
Mateusz Wojnarowicz
Sice pěkný ale za tu cenu se mi více zamlouvají samsungy.
Pino
A proc je na behani potreba GPS? :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze