Messenger a Instagram jsou si blíže. Facebook představuje vzájemné zasílání zpráv

Messenger a Instagram jsou si blíže. Facebook představuje vzájemné zasílání zpráv
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Facebook zahájil proces propojování svých aplikací
  • První krok představuje možnost zasílat zprávy z Instagramu na Messenger a naopak
  • Nová funkce bude k dispozici uživatelům postupně

Facebook oficiálně oznámil zahájení procesu postupného slučování svých aplikací, konkrétně komunikačních kanálů. První na řadu přichází Messenger, který se pomyslně propojí s funkcí Instagram Direct Messages. Praktický přínos tohoto kroku je samozřejmě nasnadě, uživatel pracující na Instagramu bude moci přímo kontaktovat kohokoliv na Messengeru. Nebude ani potřeba, aby sám využíval Messenger. A platí to samozřejmě i opačným směrem, tedy z Messengeru na Instagram.


Možná si nyní kladete otázku, co dělat, pokud máte a aktivně využíváte obě aplikace. V daný moment by měl mít uživatel možnost zvolit, která z těchto dvou aplikací bude tzv. výchozí, a tudíž primárně spravovat komunikaci.

Instagram a Messenger

Ta mimochodem nebude omezena jen na text. Především uživatelé Instagramu jistě přivítají spoustu doplňkových možností převzatých z Messengeru. Nejde jen o možnost zasílání různých GIFů , Facebook videí či samolepek, ale bude možné změnit celé barevné schéma konverzace.

Instagram a Messenger

Facebook tak aktuálně oznámil první krok, kterým započala jakási veřejná testovací fáze. To mimochodem znamená, že propojení nebude zdaleka dostupné pro všechny. Dle oficiálních informací by však mělo dojít k brzkému rozšíření funkce mezi všechny uživatele.

Stáhnout Facebook Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Stáhnout Instagram

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze