Méně práce. Fotoaparát s Google Překladačem pozná, o jaký jazyk jde

Méně práce. Fotoaparát s Google Překladačem pozná, o jaký jazyk jde
  • Aplikace Google Překladač se naučí skrze fotoaparát rozpoznávat jazyky
  • Odhalil to rozbor zdrojového kódu
  • Překlad bude následně probíhat v reálném čase

Aplikace Google Translate (Překladač) je napříč světem velmi oblíbená. Podporuje mnoho jazyků a v případě těch nejrozšířenějších je překlad již na velmi slušné úrovni, navíc se i nadále zlepšuje. Aplikace se navíc nespoléhá jen na prostý psaný text, ale zvládá překlad pomocí hlasu nebo fotoaparátu. Poslední jmenovaná možnost by zřejmě v dohledné době mohla projít významným vylepšením. Naznačuje to alespoň 9to5google.com, který se rozhodl prozkoumat zdrojový kód aplikace.

Kromě očekávaných novinek, mezi které patří rozšíření podporovaných jazyků a vylepšení kvality samotného překladu, dorazí zřejmě i mnohem podstatnější automatická detekce jazyku. Doposud totiž platí, že musíte předem zvolit, z jakého jazyku budete chtít překládat a následně na text namířit fotoaparát. V budoucnu by to již dle všeho nemělo být nutné. Aplikace vše rozpozná za vás, vy s jen zvolíte, či předem vyberete, do kterého jazyka se má překládat. Následně už na displeji zařízení uvidíte přeložený text v podobě, jako kdyby nebyl vlastně ani psán v jiném jazyce.

Nové funkce překládání skrze fotoaparát jsou již dostupné ve verzi aplikace Google Překladač 5.29 , nicméně doposud nejsou povolené. Záleží nyní tak jen na vůli Googlu, kdy novou funkci uživatelům zpřístupní. Může se tak stát každým týdnem, ale klidně až za několik měsíců.

Stáhnout Google Translate

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze