Měl by se ASUS bát? Notebook s ohebným displejem údajně připravuje Apple

1
Měl by se ASUS bát? Notebook s ohebným displejem údajně připravuje Apple
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Představení MacBooku s ohebným displejem by mělo proběhnout během roku 2025
  • Uvedení na trh je pak údajně plánováno na rok 2026

Ohebné displeje se v posledních letech vcelku zabydlely u mobilních telefonů, byť prozatím nejde o nic běžného či snad cenově dostupného. Panely, které lze složit, pronikají i do dalších mobilních zařízení, za která lze považovat i notebooky. V tomto ohledu se zatím nejdále dostal ASUS s modelem Zenbook Fold, který jsme měli možnost si i vyzkoušet. Jedná se o působivé zařízení, které dokáže nabídnout komfort notebooku společně s nezvykle velkým displejem, který lze ohnout. Díky tomu je pak celé zařízení příjemně kompaktní a snadno přenosné.

Do segmentu notebooků s ohebným displejem by dle businesskorea.co.kr mohl v dohledné době zasáhnout Apple. Spekuluje se, že by již mohl poptávat výrobní kapacity velkých ohebných panelů u předních výrobců, mezi které patří jihokorejský Samsung a LG. To by znamenalo nejen rozproudění trhu, ale také konkurence, která by pružněji reagovala na nového hráče.

V tuto chvíli není zřejmé, kdy by se MacBook s ohebným displejem měl přesně představit, spekuluje se však o roce 2025, tedy zhruba za dva roky. Na pultech obchodů by se tato nová generace MacBooků mohla objevit nejdříve v roce 2026. Dlouhé čekání je vcelku logické, zejména pokud Apple teprve nyní hledá výrobní kapacity. Následné výroba prvních kusů zabere nějaký čas a do finální produkce tak zbývají ony zmíněné minimálně dva roky.