Meizu MX Quad-core odhalen: čtyři jádra a Android

2

Společnost Meizu dnes oznámilo svůj připravovaný smartphone, který jako první na světě přinese nový čtyřjádrový procesor Exynos A9. Ten ale dokáže podpořit také nejnovější verzí operačního systému Android, pěkným designem a kvalitním 8 Mpx fotoaparátem.

Nový Exynos A9 se má pochlubit především technologií 32nm HKMG, která byla optimalizována pro snížení spotřeby procesoru až o 20%, což znamená, že na integrovanou baterii o kapacitě 1700 mAh vydrží déle, než jiné smartphony.

TIP: Přečtěte si více o předchůdci, modelu Meizu M8.

Výrobce tvrdí, že je Meizu MX Quad-core díky nejnovějším technologiím mnohem výkonnější a rychlejší, než jeho předchůdce. Konkrétně se jedná o nárust 60% rychlosti procesoru a 50% rychlosti grafického čipu. Novinka si má bez problémů poradit s náročnými hrami či sledováním FullHD filmů.

Meizu MX Quad-core nabídne také vysoce kvalitní ASV displej s hustotou 292 PPI, přesné rozlišení ale zatím nebylo odhaleno. Na zadní straně najdeme BSI fotoaparát s rozlišením 8 Mpx a světelností f/2.2, který dokáže vyprodukovat kvalitní obraz i ve zhoršených světelných podmínkách. Jako základ pak poslouží operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich s unikátním uživatelským prostředím Flyme.

Meizu MX Quad-core se prozatím připravuje pro čínský trh. Tam dorazí v červnu letošního roku s cenou 2 999 jenů za 32GB verzi (cca 9 000 Kč) a 3 999 jenů za 64GB verzi (cca 12 000 Kč). O evropském trhu zatím slovo nepadlo.

Zdroje: fonearena.com, bbs.meizu.com

Diskuze ke článku
max
Myslim si ,ze samsung galaxy s3 co bude predstaven v kvetnu bude mit stejny procesor jako tenhle mobil posuzuji podle procesoru exynos
P1t
Je to stejne nehezky jak iphone :(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze