Měděná kráska z rodiny Android One v redakci. Ano, testujeme Nokii 7 Plus

18
Měděná kráska z rodiny Android One v redakci. Ano, testujeme Nokii 7 Plus
  • Do redakce nám dorazila barcelonská novinka Nokia 7 Plus
  • Patří do střední třídy, prémiové zpracování ji však posouvá o stupeň výše
  • Aktuální operační systém zaštiťuje program Android One, díky němuž jsou zajištěné i pravidelné bezpečnostní aktualizace

Nokia na letošním MWC v Barceloně představila hned několik novinek a možná nejzajímavější z nich je model 7 Plus. Telefon si nás získal především svým designem, který se opravdu povedl. V Barceloně jsme viděli Nokii 7 Plus v kombinaci bílého zadního krytu a měděného rámečku, do redakce se nám aktuálně dostala tmavá varianta, rovněž s měděným rámečkem. Ten na světle nabídne zajímavé odlesky, barva se mění od měděné přes oranžovou až po světle fialovou, čehož si můžete povšimnout i v naší fotogalerii.

Nokii 7 Plus musíme pochválit za špičkové zpracování, za které by se nemusela stydět ani vlajková loď. Zadní kryt má zajímavou pogumovanou úpravu, díky čemuž telefon skvěle padne do rukou a navíc nemá tendenci vyklouzávat. Rámeček samotný celou konstrukci příkladně zpevňuje.

Přední straně dominuje 6palcový displej s Full HD+ rozlišením, který je zkrátka perfektní. Barvy jsou syté, pozorovací úhly příkladné, intenzita jasu je na velice slušné úrovni. Nokia 7 Plus se stala první Nokií s poměrem stran 18:9.

Dostatek výkonu zajišťuje čipset Qualcomm Snapdragon 660. 4 GB RAM a 64 GB vnitřní paměti jsou také zajímavé hodnoty. Zvědavi jsme hodně na výsledky duálního fotoaparátu s věhlasnou optikou Carl Zeiss, kterou Nokia ráda používala i v minulosti, primárně u dražších modelů. Hlavní výhodou je ale fakt, že Nokia 7 Plus patří do rodiny Android One, takže se její majitelé mohou těšit na pravidelné aktualizace systému (i bezpečností).

Nokia 7 Plus – MWC 2018

Nokii 7 Plus začínáme testovat, již brzy se můžete těšit na další obsah s ní spojený a samozřejmě také plnohodnotnou recenzi. Stačí sledovat mobilenet.cz!

Nokia 7 Plus

Rozměry158,4 × 75,6 × 8 mm, 183 g
DisplejTFT IPS, 6" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 660, 4×2,2 GHz + 4×1,84 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 800 mAh
Diskuze ke článku
Jirka
Parada, muzete prosim udelat i kratke srovnani s nokia 8. Cenove budou na trhu za stejne penize. Dekuji
michal
ja si planujem pred letom kupit telefon s co najlepsim fotakom za cca 400-500eur tak som zvedavy bude to asi medzi asus zenfone 5/z tato nokia alebo xiaomi mi mix 2s, skoda ze tato nokia nema opticku stabilizaciu co celkom degraduje nocne snimky tak uvidim ked pride asus a s akou cenou o xiaomi fotaku sa uz vie ze je super len je zatial z tychto najdrahsi tak snad sa v asuse pochlapia
Mr.Gentleman
Docela by mě zajímalo srovnání výchozí aplikace fotoaparátu a upravené aplikace Google Camera s podporou HDR+. Výměra sice zatím nepodporuje duální snímání, nicméně fungovat by ne Nokii měla a bylo by zajímavé se podívat o kolik jiné budou snímky - zejména třeba za horšího světla, nebo v hodně kontrastních situacích, kde HDR+ od Googlu dominuje.
Mic-hal
Poprosím zmínku o stavové diodě
Někde píšou že je někde že není

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze