mBank ukázala nové mobilní bankovnictví, pro Android už dnes

mBank patří mezi jednu z nejoblíbenějších „nových“ bank na tuzemském trhu. V současné době zastřešuje zhruba půl milionu zákazníků, zhruba 40 % všech zákazníků přijde na doporučení. mBank si zakládá na přehledném mobilním bankovnictví a dnes v tomto ohledu ohlásila zajímavé novinky, které mají její oblibu ještě zvýšit.

Nepřehlédněte:

Mobilním bankovnictví

Z jakého důvodu si ve svém smartphonu otevíráte aplikaci mobilního bankovnictví? mBank si nechala provést průzkum, který víceméně prokázal to, co byl zřejmé. Uživatelé nejčastěji využívají mobilní bankovnictví pro zobrazení zůstatku na účtu (95 %), uskutečnění peněžního převodu (67 %), kontrolu transakční historie (64 %), zadání trvalého příkazu (30 %) a vyhledání nejbližšího bankomatu (30 %). Právě tyto výsledky průzkumu byly pro vývoj aplikace mBank CZ 2.0 nejdůležitější.

mBank v mobilu 2.0

mBank v mobilu 2.0 má přinést revoluci ve snadnosti používání. Jak již víme, mezi nejčastěji prováděné operace v mobilním bankovnictví patří (dle předpokladu) kontrola stavu účtu, uskutečnění peněžního převodu, kontrola transakční historie, zadání trvalého příkazu a vyhledávání bankomatu. Nová verze mobilního bankovnictví má právě s těmito nejčastěji prováděnými akcemi pomoci. Jak?

mBank CZ 2.0

mBank klientovi umožňuje nastavit si zobrazení určitých údajů hned v reálném čase bez nalogování, respektive bez přímého přihlášení k vašemu účtu. Stačí spustit aplikaci a ta vám hned ukáže, jaký je váš zůstatek. Že je tento údaj moc citlivý? Zůstatek na vašem účtu se nezobrazí v penězích, ale v procentech, pro zvídavé oči je tedy tento údaj naprosto nerozpoznatelný.

mBank CZ 2.0

Mezi další údaje, které se zobrazí po spuštění aplikace, může patřit například vyhledávání nejbližšího bankomatu. Podívat se také můžete na váš vyčerpaný limit, například kreditní karty. To vše okamžitě, tedy hned po spuštění aplikace mBank CZ 2.0. Všechny další citlivé informace a funkce (například zadání platby nebo transakční historie) budou samozřejmě přístupné až po zadání PINu. Zajímavostí mobilní banky od mBank je také možnost odeslání prostředků pomocí SMS, příjemci dorazí SMS zpráva s výzvou na převod prostředků na jeho účet, na tento krok má příjemce celkem 15 dní.

Uživatelé, kteří se nového typu zobrazení obávají však nemusejí zoufat, vše jde v nastavení zablokovat, případě upravit. Uživatelé aplikace mBank CZ 2.0 by se však připravili o hlavní výhody, která tato aktualizace přináší.

Aplikace mBank 2.0 je k dispozici ke stažení již dnes, ale pouze pro zařízení s operačním systémem Android. Pro uživatele s iOS bude aplikace dostupná během ledna, uživatelé se smartphony s operačním systémem Windows Phone budou muset vyčkat, mBank prozatím neupřesnila, kdy se aplikace dočkají.

Stáhnout mBank CZ

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
brejn
Uživatelé WM budou čekat navždy, ale když si uděláte zástupce na ploše tak se to dá normálně použávat a na uvedené minimálně první 3 body to stačí.
Tomáš
Když jsem psal v červenci na podporu, bylo mi odepsáno, že do koncu roku aplikace na WP bude. Když jsem psal před měsícem, kdy se můžu těšit, bylo mi odepsáno, že o aplikaci pro WP nemají v současnosti žádné informace.
Honza
WP je mrtvé. Konečně to pochopte.
Mizu
Ked zuno dokazalo urobit aplikaciu na wp a mbank nie tak kaslat na nich prechadzam do zuno a mozu sa vyhovarat na to ze su internetova banka a ze sa im to nevyplati :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze