Máte nebezpečný Galaxy Note 7? Zjistíte to pomocí IMEI

5

O problémech týkajících se Samsungu Galaxy Note 7 jste již patrně slyšeli. V první sérii se objevilo několik desítek kusů, které byly vybaveny vadnou baterií, u níž hrozila exploze. Všichni dosavadní majitelé jsou vyzývání k výměně. Nyní si však snadno můžete zjistit, zda právě vašemu kousku hrozí nějaké nebezpečí.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 se potýká s vážnými problémy, na které výrobce zřejmě nikdy nezapomene. Nebezpečné baterie v několika desítkách kusů, které v extrémním případě explodovaly, Samsung donutily všechny modely stáhnout, respektive vyzvat majitele, aby přistoupili k výměně. Svolávací akce na českém trhu začíná právě dnes 19. září 2016. Pokud model Note 7 již vlastníte, stačí zavolat na bezplatnou infolinku 800 726 786, kde vám dále poradí, jak postupovat.

TIP! Recenze Samsung Galaxy Note 7 – Velkolepý návrat

Samsung Galaxy Note 7

Je však nasnadě, že nebezpečných kusů je mezi všemi prodanými modely Galaxy Note 7 drtivá menšina. Můžeme potvrdit, že je-li v daném kousku vadná baterie, funguje celý telefon velmi nestandardně a pokud spatříte neobvyklé chování prostředí telefonu či přehřívání, měli byste telefon zcela vypnout a nepoužívat. Nově však budete moci získat úplnou jistotu. Samsung se rozhodl zavézt možnost ověření vašeho konkrétního modelu na dálku. Vše provedete pomocí unikátního čísla IMEI, které má každý telefon. Například na americkém trhu už je tento formulář k dispozici. Po zadání čísla získáte informaci, zda se ve všem Samsungu Galaxy Note 7 nachází vadná baterie.

Samsung Galaxy Note 7
Ukázka formuláře ověření IMEI z amerických stránek Samsungu

České zastoupení Samsungu nám potvrdilo, že podobný formulář ověření bude k dispozici i na českých stránkách výrobce. Objevit by se tam měl v průběhu tohoto týdne. Zbývá doplnit, že potřebné IMEI číslo najdete například na prodejním balení nebo přímo v telefonu, když zavítáte do Nastavení, dále najdete položku Informace o telefonu a v seznamu možností položku Stav.

Samsung Galaxy Note 7 – videopohled

Technické parametry Samsung Galaxy Note 7

Kompletní specifikace
Konstrukce153,5 × 73,9 × 7,9 mm, 169 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejSuper AMOLED, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 8 Octa 8890, CPU: 4×2,3 GHz + 4×1,6 GHz, GPU: ARM Mali-T880
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:41 hodin
Dostupnost, 23 790 Kč

Zdroje: samsung.com, samsung.com

Diskuze ke článku
Gotys
V ČR byly distribuovány pouze telefony z předobjednávek. Na predobjednavkach byly kontaktní údaje a Samsung všem rozeslal sms o výměně. Takže v ČR v podstatě zbytečný článek....
Pesedm
Od pondělka do soboty plápolá,
v neděli ti pod okénko zavolám,
Hořím hořím vyslyš mě nebo schořím.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze