Mapy.cz pro mobily se naučí navigovat

3

Používáte v mobilu Mapy.cz? Pak se těšte na přísun novinek. Měli bychom se dočkat nové verze aplikace, jejíž hlavním vylepšením bude možnost turn-by-turn navigace. Objeví se i nová verze pro Windows Phone.

Mapy.cz jsou zajímavé hlavně díky lokální znalosti a také možnosti stáhnout si vybranou mapu do telefonu pro offline použití, což se hodí hlavně v kombinaci s mapou turistických tras.

Mapy.cz

Letošní rok má přinést další novinky: nový plánovač tras, lepší mapy zahraničních oblastí, nové zimní mapy a letecké snímky a především navigace. Podle zástupců Seznamu je nová verze ve finální fázi testování, což znamená, že by se mohla objevit už do tří týdnů. Případně si ji můžete vyzkoušet už nyní prostřednictvím veřejného beta testu na Google Play.

Stáhnout Mapy.cz

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: play.google.com, facebook.com

Diskuze ke článku
Petr
Provedení té turn-by-turn navigace mě hodně zajímá. Pokud vím, Seznam má mapy zahraničí založené na OpenStreetMap a ačkoliv to velmi chválím a tomuto projektu fandím, tak si myslím, že na turn-by-turn není OSM zatím připravená - co jsem koukal, sice je tam každý detail a mapy často pro danou oblast nejlepší, ale chybí to co není vidět, jako zákazy odbočení, povolené rychlosti, neodpovídají taky úhly odboček, na základě kterých se vybírají hlášky atd. Tyto chyby by mohly z počátku odradit lidi. Ovšem kdyby se to povedlo a k OSM přitáhlo více lidí, mapy se doladily, byla by to paráda.
Xooo
Já se s OSM mapama naviguju už několik let (Be On Road) a jsou lepší než placené v Sygicu.
ANO
K navigaci mam here .... akorat jsou blbe, ze neznaji aktualni zakazy atd ..... nevite jak jsou na tom sygic? Tohle nebude zas tak slozite, uz odjakziva tam mam navigovat, akorat se ukazujou sipky namisto hlasu .... aspon teda na jejich primarni platforme, jestli/jak to funguje na lagroidech nebo hruskach, to nevim.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze