Malý, ale šikovný, takový by mohl být tablet Redmi Pad SE 8.7

Malý, ale šikovný, takový by mohl být tablet Redmi Pad SE 8.7
Fotografie: Xiaomi
  • Očekává se nasazení procesoru Helio G99 od MediaTeku
  • Základní 64GB paměť dává tušit nízkou cenu tabletu

V nejbližší době by se v nabídce Xiaomi měl objevit cenově velice dostupný a kompaktní tablet, alespoň jeho příchod zmiňuje informátor Sudhanshu Ambhore na sociální síti X. Jmenovitě má jít o Xiaomi Redmi Pad SE 8.7, a jak název napovídá, displej bude mít 8,7" úhlopříčku. Půjde o IPS panel s rozlišením 1340 × 800 pixelů. O výkon se má starat procesor Helio G99 od MediaTeku a 4GB operační paměť. V případě úložiště bude možné volit mezi 64 GB a 128 GB. Nevelké interní paměti bude naštěstí možné rozšířit paměťovou kartou o velikosti až 2 TB.


Prostředí obstará nejnovější Android 14, pravděpodobně s nadstavbou HyperOS. Nebude chybět klasický 3,5mm jack a podpora Dolby Atmos. Samozřejmostí je Bluetooth 5.3 a USB-C konektor. Baterie má však spíše jen menší kapacitu 6 650 mAh. Dostane se i na základní fotoaparáty. Zadní strana bude domovem 8megapixelového snímače, na čelní straně bude 5megapixelová kamerka, jejíž využití bude primárně pro videohovory.

Xiaomi Redmi Pad SE 8.7

Nový tablet Redmi Pad SE 8.7 by mohl být představen koncem července. V daný moment se zřejmě odhalí také ceny. Lze však předpokládat, že cena se bude pohybovat někde kolem hranice 4 tisíc korun za základní variantu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze