macOS Sierra 10.12.4 nabídne režim Night shift, ušetří unavené oči

5

V beta verzi operačního systému macOS Sierra 10.12.4, jež je dostupná pro registrované vývojáře, přibyla nová funkce Night shift, kterou již známe například z iPhonů. Tato funkce dokáže potlačit barevné schéma displeje tak, aby neškodilo vašemu zraku, a to především ve večerních hodinách před spánkem.

Nová betaverze operačního systému macOS Sierra 10.12.4 nabízí jednu zajímavou novinku, kterou je režim Night Shift, jenž šetří unavené oči. Funguje na principu potlačení některých barev tak, aby byl displej i v noci lépe snesitelný a nenarušil váš spánek. Displej se zahalí do žlutých odstínů a i ty můžete manuálně kontrolovat pomocí posuvníku. Prozatím je funkce dostupná pouze pro registrované vývojáře, mezi veřejnost se aktualizace dostane v následujících týdnech, maximálně měsících. Novou funkci je možné aktivovat přímo v notifikačním centru.

Night shift

Úpravy režimu Night Shift lze provádět v Preferencích systému, zde je možné nastavit teplotu barev, stejně tak i dobu trvání, po kterou má být režim spuštěn. Díky serveru MacRumors se můžeme podívat, jak takový režim funguje v praxi.

Zdroje: gsmarena.com, gizmodo.com

Diskuze ke článku
jerk
aj, oni fakt neumí už vymyslet nic nového? vždyť to je vykradený flux, stejně jako nightshift v iphonech. ee další iphone už ne, jak dlouho, že je desítka venku? vždyť tam je chyb a bugů a ti blbci ani neopraví kravskou chybu díky které lze pouhou imessage bricknout na dálku jakýkoliv iphone. já se z nich vážně pominu. teď už jen čekám až představí dark mode a udělají z toho revoluční fukci. to ale příjde až s novým iphonem, který bude mít amoled.
Strášce Galaxyje
Ne ne ne, každá změna barevného schématu naruší jedinečný uživatelský zážitek, na který jsme u Apple zvyklí. Pracovat v noci totiž musí jen lůza s wyndejsy a lynuxxxem, my Applisti se můžeme jít pobavit do sauny, jestli víte, co tím myslím.
MB
S unavenýma očima to nemá nic společného, ačkoliv si to tak leckdo vysvětluje.
Jde o to, že modré světlo řídí náš spánkový cyklus prostřednictvím hormonu melatonin. Výsledkem je, že když člověk kouká do půlnoci na bílou obrazovku, tak se mu hůře usíná.
Programy tohoto typu omezují to vyzařování obrazovky v modré barvě.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze