Má se Xiaomi začít strachovat? Realme X2 Pro přináší 90Hz displej i Snapdragon 855+

První dojmy z vlajkové lodi Realme
43
Má se Xiaomi začít strachovat? Realme X2 Pro přináší 90Hz displej i Snapdragon 855+
  • Super AMOLED displej dodává Samsung
  • Realme X2 Pro je podle AnTuTu čtvrtým nejvýkonnějším Android smartphonem současnosti
  • Baterii lze nabít 50 W z 0 na 100 % za necelých 40 minut

Není žádným tajemstvím, že na českém trhu dlouhou dobu kralovalo segmentu cenově dostupných smartphonů Xiaomi, které je v současnosti čtvrtým největším výrobcem telefonů na světě. Získalo si pozornost skvělým poměrem cena/výkon, který si chce podle zástupců společnosti uchovat i nadále.

Bylo by však naivní si myslet, že se pozici Xiaomi nepodaří převzít jinému výrobci. Kromě dravé konkurence v podobě Huawei a Honoru se na českém a slovenském trhu objevila i mladá značka Realme (výslovnost „rýlmi“), která začne nabízet čtveřici smartphonů počínaje 16. prosincem. Od včerejšího dne již testujeme vlajkový Realme X2 Pro a nyní vám přinášíme naše první dojmy.

Realme X2 Pro je v současnosti nejlevnějším smartphonem s 90Hz displejem na (našem) trhu a právě zobrazovač je něco, co oceníte ihned po prvním spuštění – díky vysoké obnovovací frekvenci vše působí plynuleji a používání je příjemnější. Panel o uhlopříčce 6,5" přitom dodává Samsung. Jde o Super AMOLED displej s vysokou světelností, skvělým barevným podáním i špičkovými pozorovacími úhly. Výsledná jemnost 402 PPI a podpora HDR10+ zajišťuje skvělou podívanou, ať už na telefonu sledujete videa nebo hrajete hry.

Realme X2 Pro

Další z velkých předností Realme X2 Pro je nepochybně Snapdragon 855+. Díky němu je podle listopadového srovnání AnTuTu čtvrtým nejvýkonnějším Android smartphonem na světě. Reakce X2 Pro jsou opravdu bleskurychlé, což podporuje i zmíněný 90Hz displej, 8 GB operační paměti či 128GB úložiště typu UFS 3.0. I ty nejnáročnější herní tituly tak běhají na nejvyšší nastavení zcela plynule. Skvělý pocit máme i z pokročilé haptické odezvy, kterou se výrobce chlubil i během včerejší tiskové konference.

Z hlediska zpracování nelze X2 Pro cokoliv vytknout, vše perfektně lícuje a zařízení vypadá v bílé variantě velmi pěkně i naživo. Trochu zvláštní je snad jen umístění loga výrobce na zadní straně. Rozhodně však potěší přítomnost 3,5mm jacku, který se u vlajkových lodí již tak často nevidí. O hlasitou reprodukci se postarají stereo reproduktory s podpory Dolby Atmos a dvojicí integrovaných zesilovačů.

Fotografie pořízené Realme X2 Pro

Nadstavba ColorOS běžící na Androidu 9 Pie reaguje rovněž velmi svižně, vydařená je také aplikace fotoaparátu. Přepínání mezi jednotlivými objektivy je intuitivní a rychlé a zamrzí snad jen nižší rozlišení možná trochu zbytečného senzoru pro „bokeh“ efekt. Co naopak mile překvapí, je přítomnost autofocusu u ultraširokoúhlého objektivu, který tak funguje i jako makro snímač.

Na závěr zmiňme baterii o solidní kapacitě 4 000 mAh, která disponuje ultrarychlým nabíjením o výkonu 50 W. Realme, které spadá pod výrobce Oppo, tuto technologii nazývá jako SuperVOOC Flash Charge a telefon by mělo být možné nabít z 0 na 100 % za necelých 40 minut.

První dojmy z Realme X2 Pro jsou více než dobré. Nejvíce nás zaujal 90Hz displej i brutální výkon, který je dostatečný na roky dopředu. Přičteme-li k tomu navíc skvělou cenu 12 899 Kč (499 eur), může jít o velmi nebezpečnou konkurenci pro Xiaomi i ostatní výrobce. Naše kompletní dojmy z Realme X2 se dozvíte v podrobné recenzi, kterou pro vás již chystáme.

Technické parametry Realme X2 Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce161 × 75,7 × 8,7 mm, 199 g, konstrukce: klasická
DisplejSuper AMOLED, 6,5" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 855 Plus, CPU: 1×2,96 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 640
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ne, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostprosinec 2019, 12 890 Kč
Diskuze ke článku
Lukes
Zdravím, mam 2 otázky pro redakci.. 1.) Působí telefon hodnotně v ruce - myšleno kvalitní konstrukce kov a sklo? 2.) Je systém dobře počeštěný + neobsahuje mnoho blotware?
Eedx
Xiaomi se nemusí bát vůbec. Tuhle značku, léta tu zavedenou a která má ve své kategorii nejlepší smartphony a vynikající podporu, přece nesesadi nějaký noname cinan, kterýho nikdo nezná a který tu ani nemá zastoupení.
Lukáš
Kromě nabíjení a frekvence displeje podprůměrné zařízení.
Jan
Žádná konkurence pro xiaomi to není, výbavu má podobnou jako mi 9, jen je dražší.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze