Má Apple nejlepší noční režim? Podívejte se na výsledky z iPhonu 11 Pro

33
Má Apple nejlepší noční režim? Podívejte se na výsledky z iPhonu 11 Pro
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Do redakce se nám dostal iPhone 11 Pro, a tak jsme vyzkoušeli jeho noční režim
  • Ten je u iPhonů naprostou novinkou, nezbývá než se podívat, jak se s ním Apple popasoval

Že letošní iPhony mají noční režim už víme, zatím jsme ale nevěděli, jak se s ním Apple popasoval. Proto jsme hned, jak se nám nový iPhone dostal do rukou, vyrazili do noční Prahy a vyfotili pro vás pár ukázkových příkladů. Všechny fotografie byly pořízené iPhonem 11 Pro ve večerních hodinách, některým snímkům pomohlo pouze světlo z veřejného osvětlení.

Pro úplnost dodáme, že i když Apple oproti takovým Pixelům nastavuje noční režim automaticky (poznáte to podle symbolu měsíce), lze jej manuálně vypnout či upravit. Poté, co iPhone vyhodnotí scénu a nastaví rychlost závěrky na základě okolních podmínek, můžete do nastavení vstoupit a čas změnit. Pro představu, pokud iPhone vyhodnotí, že i v noci je světla poměrně dost, typicky ve městě se silným pouličním osvětlením, nastaví expoziční čas na 2 vteřiny, při velmi tmavých scénách nastavuje rychlost na 5 vteřin. Pokud však chcete, můžete manuálně nastavit rychlost závěrky na 9 nebo 10 vteřin, což je zároveň i maximum, pokud telefon držíte v rukou. Pokud chcete noční režim vypnout, stačí nastavit „0“. Před samotným snímáním zobrazí Apple i živý náhled, jak by fotografie mohla ve finále vypadat. Výsledný snímek je však pochopitelně mnohem kvalitnější, živý náhled slouží jen pro vaši představu.

Po dobu pořizování snímku v nočním režimu musíte telefon držet pevně, v opačném případě se dočkáte rozmazaného snímku. Naštěstí, optická stabilizace iPhonu dosti pomáhá, čili mírný třes problém není. O průběhu zaznamenávání snímku vás prostředí fotoaparátu informuje postupným odpočtem.

Apple iPhone 11 Pro
Závěrka 10 vteřin je maximem při držení „z ruky“

Snímek vlevo (posuvník zcela vpravo) je vždy vyfocen s deaktivovaným nočním režimem. Snímek vpravo (posuvník zcela vlevo) je vždy s aktivovaným nočním režimem, expoziční čas byl vždy nastaven na maximum (od 3 do 9 sekund). Snímky byly pořizovány ze stejného místa a ve stejný čas.

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky v plném rozlišení

Na snímky se samozřejmě můžete podívat i v plném rozlišení. Pro maximální zvětšení použijte symbol lupy.

Za zapůjčení Apple iPhone 11 Pro děkujeme společnosti Alza.cz a.s., provozující internetový obchod Alza.cz, kde si smartphone můžete i zakoupit.
Diskuze ke článku
Michal
Pěkné fotky .
HuaweiBestOff
Teď už má P30 přímého konkurenta
Petr
Nechci hejtovat, ale k čemu jsou takové fotky dobré? Je to mazanice a je jedno, jestli to udělal Samsung, Huawei, Pixel anebo iPhone.
End
No zaostává za Pixel 3 takže nejlepší není ale na iphone to ujde.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze