Luxusní telefony Vertu si u nás nekoupíte, obchod v Praze se uzavře

10

Pod pojmem luxusní a drahé telefony si bezpochyby představíte modely značky Vertu. Ta své kousky již několik let prodává ve známé Pařízské ulici v centru Prahy. Případní zájemci to však brzy budou mít těžší, neboť se známý butik brzy uzavře.

Butik Vertu
Butik Vertu v Pařížské ulici (zdroj: parizskaulice.cz)

Obchod s luxusními telefony značky Vertu působí v České republice od roku 2008, kdy ji zastupovala společnost John Grove &­ Partners. O dva roky později do zmíněné společnosti vstoupila firma Luxury Brand Management (LBM). Za dobu osmi let se obchod s telefony Vertu jednou stěhoval, ale vždy jste se mohli spolehnout, že jej najdete v Pařížské ulici v Praze. Nyní však pravděpodobně z této známé ulice zcela zmizí, neboť s ním společnost LBM ukončí spolupráci. S informací přišel jako první server lidovky.cz. Po uzavření obchodu nebude mít značka Vertu v České republice žádný obchod se svými produkty.

Nepřehlédněte: Vertu Signature Touch (2015) naživo: nový design i funkce

Vertu Aster – videopohled

Otázkou zůstává, zda se značka Vertu z českého trhu zcela stáhne, nebo bude hledat alternativní prostory pro svůj obchod. Pakliže by se rozhodla na českém trhu setrvat, nebude mít hledání rozhodně jednoduché. Podle informací serveru lidovky.cz totiž své telefony chtějí prodávat pouze v luxusní Pařížské ulici. Právě tato náročná podmínka je uváděna i jako jedna z příčin rozvázání spolupráce mezi LBM a Vertu. Společnost LBM totiž hodlá prostor obchodu, kde doposud působí Vertu, nadále pronajímat a je možné, že obchod s telefony Vertu měl být přesunut na jiné, méně prestižní místo.

TIP! Podívejte se na nejnovější Vertu Aster Chevron

Vertu Signature Touch /2015)

Budoucí zájemci o telefony a příslušenství Vertu však nemusí propadat panice. Veškerý sortiment značky lze dnes běžně objednat skrze její webové stránky. Kdo však má rád klasický kamenný obchod, bude si muset udělat výlet za hranice. Nejbližší butik Vertu najdete v Německu a to v Mnichově, Frankfurtu nebo Berlíně.

Zdroje: byznys.lidovky.cz, parizskaulice.cz, storelocator.vertu.com

Diskuze ke článku
Snobb
Sakra, kde si teď budu kupovat přestárlý hardware s přirážkou 10 000%... :(
Petr
Tyjo to vážně někdo kupoval zastaralý HW s nesmyslnými v podstatě kor u nás zbytečnými službami za statisíce?
Tyhle telefony jdou celkově dolu a Vertu ani není schopno držet krok a i když se na to podíváte zblízka ta kvalita a provedení vypadá jak od Číňana z tržnice.
Kdysi dávno to byl luxus ale ty doby jsou pryč....
Petr
Vertu store je i v Brně na Rooseveltové

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze