Lightning Adapter na starší konektor pro iPhone 5 jde do distribuce

Vyčkáváte s koupí nového telefonu Apple iPhone 5, protože máte nějaké příslušenství, které si připojujete skrze velký dock konektor? Už nemusíte, adaptér z malého portu na velký je konečně tu. Apple v těchto dnech zahajuje jeho distribuci.

Jednou z nejzásadnějších změn, která přišla s telefonem Apple iPhone 5, je změna portu na spodní straně telefonu. Apple po dlouhých letech opouští původní, dnes již nemoderní, třicetipinový konektor, nahradil ho malý konektor s názvem Lightning. Co však se vším starším příslušenstvím? Buď můžete čekat, že se výrobci přizpůsobí a vydají toto příslušenství s podporou nového portu nebo si pořídit redukci. Tuto redukci nabízí oficiálně samotný Apple a právě v těchto dnech začala jeho distribuce k zákazníkům.

Informace o dostupnosti a brzkém doručení adaptéru se objevily zatím pouze v e-mailových schránkách australských uživatelů. Informace přímo na stránkách Apple Store neuvádějí žádné bližší informace o dostupnosti, omezují se jen obecně na "říjen". Cena adaptéru je 749 Kč.

Tento adaptér je jedním ze dvou, který Apple bude prodávat. Je tvořen jedním bílým kusem umělé hmoty, který má na jedné straně 30ti pinový dock port a na druhé straně Lightning konektor. Druhý z adaptérů má 30ti pinový dock umístěn na krátkém (0,2 m metru) kabelu. O dostupnosti tohoto adaptéru nejsou zatím známy žádné bližší informace, nenachází se zatím ani na Apple Store.

Máte-li iPhone 5, plánujete si adaptér na starší port pořídit? Zdá se vám jeho cena přiměřená? Je nějaké příslušenství, bez kterého se neobejdete?

Zdroje: slashgear.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze