LG zatím vzdává tablety, zaměří se jen na telefony

1

Společnost LG momentálně vzdává konkurenční boj na poli tabletů a aktuálně se zaměří pouze na oblast chytrých telefonů. Svými tablety nemůže konkurovat ostatním výrobcům, proto svoje úsilí cílí na vývoj nových telefonů, kde má přece jen o něco větší šanci uspět.

Společnost LG představila svůj první tablet s Androidem v březnu minulého roku. Jednalo se o Optimus Pad, tablet s úhlopříčkou 8,9 palců, který běžel na OS Android 3.0 a platformě nVidia Tegra 2. My jsme si jej před více než rokem vyzkoušeli v Barceloně na MWC a udělal na nás velký dojem. Bohužel se na náš trh oficiálně nikdy nedostal. V USA by známý pod názvem T-Mobile G-Slate. Tento tablet však nenaplnil to, co od něj společnost LG očekávala a nebyl zdaleka tak úspěšný, jak by si přála. Začátkem tohoto roku byla představena hardwarově vylepšená varianta Optimus Pad LTE, které se už patrně ale nedočkáme.

LG Optimus Pad

Zanedlouho poté, co Microsoft představil nové tablety řady Surface s Windows 8, společnost LG oznámila, že momentálně pozastavuje veškeré práce na poli tabletů. O to více se chce věnovat mobilním telefonům, kde má přece jen větší jistotu uspět. Neznamená to, že by boj na tabletovém poli vzdala úplně. Vývoj a práce na tabletech jsou jen pozastaveny, možná o tabletech LG uslyšíme ještě v budoucnu, jen možná s jiným operačním systémem, než je Android.

Microsoft Surface

Myslíte si, že LG opravdu boj s konkurencí na poli tabletů vzdala? Nebo potají připravuje nový tablet s Windows 8, kterým vytře konkurenci zrak?

Zdroje: phandroid.com, phonearena.com, unwiredview.com

Diskuze ke článku
proto7
LG by to mala vzdat uplne celu mobilnu diviziu, pokial budu mat NULOVU podporu a ziadny upgrade softwaru ako to vidiet u mnohych modelov tak sa nikdy nedostanu na popredne predajne miesta. Konkurencia je vysoka, v LG isto vedia co maju robit tak by sa uz mali konecne zobudit ak chcu rozhybat predaje a rozozvucat meno LG vo svete.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze