LG UX 4.0 oficiálně: větší důraz na uživatele

8

Po vlně spekulacích a několika neoficiálních únicích je tu oficiální představení uživatelského prostředí pro telefony LG s označením UX 4.0. To se jako první objeví v připravovaném modelu G4. Ovládání telefonu má být jednodušší, intuitivnější a bude lépe chápat svého uživatele. Půjde například o sledování zvyklostí uživatele, jeho programu a na základě toho zvolených rad ohledně počasí. Vylepšení je však daleko více.

Předchozí verze UX se zaměřovaly hlavně na přidávání nových funkcí a vylepšování pohodlí, nyní je však podle LG na čase celý systém zjednodušit a učinit tak práci s telefonem zábavnější.

První na řadu tak přišla změna celého vzezření. Dalším krokem je pak zjednodušení prostředí odstraněním mnoha opakujících se položek. A do třetice je zde přidání chytrých zkratek, které dopomohou dostat se tam, kam potřebujete. Takže například fotoaparát bude možné spustit dvojitým stiskem zadního tlačítka. Funkce nazvaná Smart Bulletin zase bude agregovat informace z několika zdrojů a nabízet je uživateli v přehlednějším formátu než jen jako seznam notifikací.

Větší svoboda v nastavení

Nová nadstavba operačního systému umožní nastavit jednotlivé funkce do ještě větších detailů než kdykoli předtím. Například fotoaparát nabídne hned tři módy: Simple, Basic a Manual. Vyjde tak vstříc všem – od příležitostných uživatelů, kteří jen chtějí zmáčknout spoušť, až po profesionály, kteří z nějakého důvodu fotí mobilem, ale chtějí si všechny požadované parametry nastavit sami.

Kalendář zase bude více propojen se sociálními sítěmi a dalšími aplikacemi. Jednotlivé události tak bude možné přetahovat, bez nějakého nudného zadávání do formulářů.

Ochutnávka vzhledu prostředí.

Váš mobil vám rozumí

Hlavní předností ovšem bude jakási „umělá inteligence“, která se pokusí pochopit svého uživatele a vyjít mu vstříc v jeho potřebách. To se má projevit mnoha užitečných drobnostech. Například předpověď počasí nebude jen statický widget, ale má počítat s vašimi denními zvyky a se záznamy v kalendáři. Podle toho, co zrovna plánujete a co se chystá na obloze vám doporučí tu správnou akci.

Další vylepšení pak můžeme pozorovat v galerii, která umí vytvářet automatická alba podle místa a času pořízení fotografií. A co se telefonování týče, tam zase telefon umí vytvořit unikátní zvonění pro každého člověka v seznamu oblíbených kontaktů.

Oficiální představení telefonu LG G4 je naplánováno na 28. dubna, kdy se o novince dozvíme všechny detaily. Pokud nechcete čekat na oficiální zprávy, můžeme doporučit náš aktualizovaný článek, který se zabývá právě modelem LG G4.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Hohny
Vypadá to zajímavě, osobně jsem otevřen každému pokusu o zlepšení a věřím, že to nebude pokus marný...
Jen by mě zajímalo, jak to bude s aktualizací starších modelů. Jak dlouho na to bude čekat LG G3 a jestli to vůbec dostane můj LG G2 :)
petr l.
Taky by me zajimalo jestli se to dostane na G3jku
Jirka
Doufám, že prostředí dorazí i na G3. Hodnotím zbytečně kupovat G4, kvůli pár vylepšením.
Zabiják
Odpornost nejvyššího kalibru!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze