LG ukázalo své první véčko střední třídy s Androidem pro seniory

10

Kdysi velice populární véčka, která díky své konstrukci kombinovala rozměrný displej s pohodlnou klávesnicí, díky nástupu dotykových telefonů málem skončila v zapomnění. Při životě je udržují jen někteří asijští výrobci. Nyní představilo své nové véčko Wine Smart i jihokorejské LG, pro které je to první véčko od roku 2007.

LG Wine Smart je určené pro starší uživatele a nabízí výbavu střední třídy, kterou reprezentuje čtyřjádrový procesor taktovaný na 1,2 GHz doplněný 1 GB RAM. Interní paměť má kapacitu 4 GB, ale je jí možné rozšířit pomocí microSD karty.

LG Wine Smart

Naproti tomu v případě displeje je Wine Smart výrazně podprůměrný a takové parametry se již dnes téměř nevidí ani u těch nejlevnějších smartphonů. Displej má na úhlopříčce 3,5" výrazně podprůměrné rozlišení 480 × 320 pixelů. Vnější displej mu přitom chybí úplně, což je v případě véčka poměrně značná nevýhoda.

Zadní fotoaparát s přisvětlovací LED diodou má rozlišení 8 Mpx, zatímco přední je jen VGA, což je sice dostatečné na videohovory, ale na populární selfie je to málo. Výrobce se patrně domnívá, že senioři již selfie neholdují.

Místo toho pro ně připravil, kromě přítomnosti hardwarové klávesnice, několik funkcí. Jednou z nich je funkce Safe Keeper, která bude automaticky vysílat nouzové oznámení spolu s potřebnými informacemi, jako je umístění telefonu, na předem definované číslo v případě, že telefon nebude používaný nastavenou dobu. To má být znamením, že něco není v pořádku. Zajímavé je však také speciální hardwarové tlačítko pro spuštění v Koreji populární instant messagingové služby KaKao Talk.

O dostatečné ozvučení i pro nedoslýchavé uživatele se postará výkonný reproduktor s výkonem 1 W. Telefon pak napájí uživatelsky vyměnitelná baterie s kapacitou 1 700 mAh.

LG Wine Smart bude vzhledem i k navázání na specifické korejské služby pravděpodobně k dispozici pouze na domácím trhu a do Evropy se pravděpodobně nedostane. Troufáme si odhadnout, že i mezi českými staršími uživateli by se našlo dost zákazníků, kteří by takové véčko s rozměrnou hardwarovou klávesnicí ocenili.

Zdroje: social.lge.co, androidcommunity.com

Diskuze ke článku
Toman
Sakra, já to fakt nechápu! Když už někdo vyrobí tlačítkovej telefon, tak je to buď ten úplně nejhloupější lowend a nebo senior. A když je to po sto letech dokonce smartphone s alfanumerikou, tak je zase buď jen pro Koreu nebo pro Čínu. Proč kurnik aspoň jeden pitomej model nepustěj do světa? :-(
St
Velice zajímavý telefon. Škoda té dostupnosti. Docela bych se těšil na test.
hurá
Výborný nápad, konečně půjde pořádně psát zprávy. Jen nevím, proč tím chtějí zaujmout jen důchodce.
Jura
Mám několik známých, kteří nedají na stará klasická "véčka" dopustit. Hodně důležitou roli u nich hraje velikost. Takže, když vidím toto "rypadlo", je mi jasné, že by u milovníků klasických "véček" neuspělo. Jsem zvědav, kolik kupců si tento telefon najde. Každopádně si myslím, že jde o dobrý počin, jelikož se trochu rozvíří stojaté vody přešlapujících výrobců.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze