LG si patentovalo pokročilý ohebný telefon. Displej se ohýbá víckrát

1
LG si patentovalo pokročilý ohebný telefon. Displej se ohýbá víckrát
  • LG si patentovalo rolovací a vícekrát ohýbatelný displej
  • Výsledkem by mohl být kompaktní telefon i tablet

Nástup ohebných telefonů je zatím velmi pozvolný a například na českém trhu žádný neseženete. LG takový model v nabídce prozatím nemá a ani žádný nepředstavilo, nicméně patentuje si různá technologická řešení. Nejnovější přírůstek, který se objevil v databázích WIPO (Světová organizace duševního vlastnictví) a CNIPA (Čínská národní správa duševního vlastnictví), však rozhodně stojí za pozornost. Z vyobrazených designů lze vysledovat, že LG má plány na rolovací displej. Na první pohled by tak zařízení vypadalo jako obyčejný telefon.

LG

Displej by však bylo možné vysunout a následně hned na dvou místech ohnout. V praxi by tak mělo být možné využívat skutečně velký displej blížící se tabletu, případně displejem celé zařízení obepnout a mít jej mnohem kompaktnější. Výhodu lze sledovat v možnosti displej schovat a chránit jej před vnějšími vlivy. Kaňkou na kráse je, že jde pouze o patent bez jakékoliv záruky, že se obdobného zařízení někdy v budoucnu dočkáme.

Diskuze ke článku
Martin Nevečeřal
Martin Nevečeřal
Mám z toho pocit, že je to spíš tablet, který se nebude vysouvat a rolovat, ale tablet, který se obtočí kolem těla zařízení. Prosím lidi z redakce, aby se na tyto renderi koukli znovu a lépe. Jak by se ten displej do toho těla vešel?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze