LG se připojuje k Samsungu, začne vyrábět ohebné OLED displeje

2

Dlouho to byly pouze spekulace a dohady, LG ale nyní oficiálně potvrdilo, že je připraveno začít masově vyrábět ohebné, nebo chcete-li flexibilní OLED displeje. Nečekejte ale ohebné telefony, na ty si ještě nějaký ten čas budeme muset počkat, vyrábět se budou opravdu pouze ohebné displeje.

Nedávno jsme vás informovali o tom, že tento měsíc Samsung představí svoji upravenou a počtem omezenou verzi tabletofonu Samsung Galaxy Note 3 právě s flexibilním displejem, dnes zase unikla zpráva, že LG je konečně připraveno zahájit masovou výrobu svých ohebných/flexibilních OLED displejů. Zdá se tak, že se opět můžeme po dlouhé době těšit na něco nového.

Flexibilní displeje, dříve sci-fi, zanedlouho zcela běžná součást špičkových TOP smartphonů.

Teď jsou to ohebné displeje, v budoucnu to budou flexibilní telefony. To je ale ještě pořád hudba budoucnosti, bude ještě potřeba vyrobit vysokokapacitní ohebnou baterii, flexibilní základní desku a také bude potřeba zapracovat na šasi takového telefonu. Co se tedy změní? Výhody flexibilního displeje jsou zřejmé. Takový displej se prakticky nedá rozbít, výrobce může takový displej různě zakřivit a udat tak nový vzhledový trend na poli dotykových mobilních telefonů.

TIP: Samsung představí verzi Galaxy Note 3 s ohebným displejem

Samozřejmě, flexibilní displej bude opět krytý sklem, které bude i nadále náchylné na rozbití. Přesto, výměna skla bude vždy lacinější než nutnost vyměnit celý displej, který je navíc v dnešní době téměř vždy pevně ke sklu přilepený.

LG také přikládá krátké vysvětlení: ohebný OLED displej je postavený na plastových podkladech namísto dosud používaného skla. Každý takový displej je navíc tenký pouze 0,44 mm. Například i takový 6palcový displej, což je momentálně největší možný ohebný displej s OLED technologií z dílen LG, bude vážit pouze 7,2 gramů, což znamená znatelný úbytek hmotnosti disleje a tedy celkové hmotnosti zařízení, do kterého je takový displej implementován. Ohebný displej od Samsungu s úhlopříčkou 5,7 palců je ještě tenčí a lehčí.

Zařízení tak budou moci být nejenom tenčí, ale také lehčí, což jistě ocení všichni zákazníci. Bude velmi zajímavé sledovat, jak se celá situace ohledně flexibilních displejů bude vyvíjet dále. A co vy, těšíte se na první telefony/tablety se zakřiveným displejem?

Zdroje: gsmarena.com, phonescoop.com, pocketnow.com, talkandroid.com

Diskuze ke článku
Saterkoko
Viem, že je o tom asi ešte skoro hovoriť ale dočkáme sa aspoň na jeden z týchto telefónov recenzie? :)
Tom82
No nevím, jestli Oled či Amoled displej je tou nejlepší volbou.. IPS má mnohem ostřejší obraz včetně detailů, mnohem věrnější barvy a netrpí na "vypalování" statických obrazů (viz.níže - fotky mé Galaxy S4)
http://imageshack.us/a/img11/8097/bpzl.jpg
http://imageshack.us/a/img62/762/iotm.jpg

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze