Samsung představí verzi Galaxy Note 3 s ohebným displejem

15

Již delší dobu se na různých veletrzích ukazují flexibilní/ohebné displeje. Zatím se však jednalo o různé prototypy bez reálného nasazení. Samsung se však rozhodl proměnit veškeré sny v realitu a příští měsíc by měl v omezeném počtu odhalit limitovanou verzi Samsungu Galaxy Note 3, který by právě flexibilním displejem disponoval. Jaké bude jeho využití?

Zahraniční informace zní jasně, Samsung představí limitovanou verzi Samsungu Galaxy Note 3 s flexibilním displejem již příští měsíc. Vůbec není jisté, v jakém počtu se na trhu tato edice dostane, ani jestli se dočká celý trh, nebo jen ten domovský. Zatím nejsou známy ani předběžné informace o ceně.

Samsung Galaxy Note 3 s flexibilním displejem? Možná už příští měsíc. Bude zajímavé sledovat, co na to konkurence.

TIP: Kupte si Samsung Galaxy Note 3 a získejte hodinky Samsung Gear zdarma.

V čem by měla být nová technologie displeje nápomocná? Ve zkratce nebude tak náchylná na různé typy poškození. Bylo by troufalé myslet si, že by ruku v ruce s flexibilním displejem přišla nějaká zásadní změna konstrukce. Určitě nelze očekávat ohebný telefon jako takový, protože další potřebné součástky, jako například baterie, ještě ohebné nejsou. Jedná se však o zajímavý posun, zkušební fázi, která by nám v budoucnu mohla přinést zajímavé konstrukční kreace. Na to však bude potřeba vyvinout i další speciální díly. Flexibilní displej by mohl najít využití také v řadě Active, kterou Samsung nabízí. Flexibilní displeje jsou téměř nerozbitné a pád takového telefonu by nově automaticky neznamenal nákup nového displeje za několik tisíc korun.

TIP: Podívejte se na první dojmy z nového Samsungu Galaxy Note 3.

Pokud zahraniční zdroje nelžou, máme se tedy na co těšit. I kdyby se nedostalo na všechny, je dobré vědět, že se Samsung snaží a chce novou technologii flexibilních displejů do telefonů implementovat.

Zdroje: pocket-lint.com, phonearena.com, unwiredview.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Bem!
Samsung má s velmi ohebnými plasty zkušenosti ze všch předchozích modelů galaxy, u nového note jim v podstatě stačí jen nahradit gorilla glass svačinovou fólií a prodejní trhák je na světě.
Filip Hoang
Filip Hoang
Na jednu stranu je to ohromná změna, na druhou stranu si zatím nějaké reálné využití moc nedokáži představit. Samozřejmě, "nerozbitnost" displaye je velkým plus, avšak stále si toto celé nedokáži představit v praxi. Jak jsou řešeny součástky? Nebo vše bude v jednom rohu jako to bylo na různých předváděčkách? Myslím si, že ještě min. cel příští rok budou panoval klasické displaye...
Jirka Toman
Další věc pro blbce, kteří za to budou ochotni zaplatit.
Jelinet02
Z aplllem to jde poslední dobou taky nějak z prominutím do p*dele

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze