LG ukázalo QHD displej pro LG G4. Má 5,5 palce

10

Jihokorejské LG dnes oficiálně představilo nový displej s úhlopříčkou 5,5 palce a vysokým QHD rozlišením. Výrobce se chlubí například zvýšením jasu bez nárůstu spotřeby energie. Očekává se nasazení displeje do špičkových modelů.

S předstihem máme možnost vidět, jaké displeje nabídnou vlajkové lodě od LG a možná už brzy očekávaný model G4. Výrobce totiž dnes prezentoval nový 5,5palcový displej s vysokým QHD rozlišením, který se tak může pochlubit jemností 538 ppi. LG využilo vylepšenou technologii IPS displeje, který poskytne přesnější podání barev se 120 % barevného gamutu. Pro porovnání LG G3 disponoval 100 % barevného gamutu.

LG displej

Dále se vylepšil kontrastní poměr, který je dle LG o 50 % lepší ve srovnání s ostatními dnes viděnými displeji s QHD rozlišením. Kladně uživatelé jistě ocení 30% nárůst intenzity jasu, což by se mělo pozitivně projevit při čtení například venku. LG navýšení docílilo bez jakéhokoliv nárůstu spotřeby energie, což bude jistě také ceněná vlastnost.

Zdroje: fonearena.com, lgdnewsroom.com

Diskuze ke článku
prd
teda prekvapive jsou ty ramecky kdyz jde o samotny displej. uz predstavili jine bez nich.
Ascension
LG s IPS a Samsung s Amoledem se letos pěkně rozjeli jen tak dal.
loko
no, řekněme si na rovinu, že G3 displej úplně dokonalý nemá, takže inovace v tomto směru vítám
Tom
Může mi někdo vysvětlit, "k čemu je" vlastně na mobilu na displeji 5,5" rozlišení větší než na většině počítačových monitorů? Kvůli dotykovém ovládání a čitelnosti má UI stejně obrovské ovládací prvky. Na koukání na film mi 5,5" přijde pořád malé. Nebo jde jen o to, mít "větší číslo" než konkurence?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze