LG představilo model G Pro Lite, levnější variantu špičkového G Pro

6

LG dnes představilo zástupce střední třídy s hodně velkým displejem - model G Pro Lite. Ten se funkční nabídkou řadí mezi vyšší střední třídu. Jedná se tak trochu o ořezanou vlajkovou loď výrobce, model G2 nebo G2 Pro. LG G Pro Lite překvapí například 5,5palcovým displejem a enormně velkou baterií, navíc bude dostupný ve verzi pro dvě SIM karty.

LG G Pro Lite bude i ve verzi dualSIM, ta bude nabízet pouze kapacitní senzory.

LG G Pro Lite nemá ambice na to stát se vlajkovou lodí výrobce, po funkční stránce se řadí mezi telefony vyšší střední třídy. Přesto ale dokáže upoutat pozornost, a to hlavně obrovským 5,5 palcovým displejem. Bohužel, rozlišení se zastavilo na 960 x 540 pixelech, což je na takto enormně velký displej málo. LG mělo nabídnout displej s alespoň HD rozlišením.

Překvapí také kapacita integrované baterie, ta se zastavila na hodnotě 3 140 mAh. Pro LG G Pro Lite bude největším konkurentem Samsung Galaxy Note II a LG se na to řádně vyzbrojilo. Nabídne tedy speciálně uzpůsobené prostředí, které se bude moci ovládat pomocí přiloženého kapacitního stylusu. Ten si navíc našel místo přímo v těle telefonu, nemusíte ho tak nosit zvlášť. Nic tedy nestojí v cestě vašim ručně psaným poznámkám a nákreskům, které pak můžete jednoduše sdílet.

Zájemci se mohou těšit na kapacitní stylus. LG G Pro Lite bude dostupný v černé a bílé barvě.

Uvnitř samozřejmě najdeme operační systém Android, ze začátku v jeho starší verzi 4.1.2, aktualizace na sebe ale nenechá dlouho čekat. Další výbava zahrnuje především 8 Mpx fotoaparát, kterému bude sekundovat přisvětlovací LED dioda. Přední kamerka pro videohovory nabídne rozlišení 1,3 Mpx. Procesor bude dvoujádrový a taktovaný na 1 GHz. Chybět nebude ani KnockOn, oblíbená funkce LG G2, kdy pro probuzení stačí dvakrát poklepat displej. Dostupná by měla být i verze dualSIM. Ta se bude lišit speciálním senzorovým tlačítkem pro přepínání jedné či druhé karty SIM, verze s podporou jendé SIM karty naopak nabídne hardwarové tlačítko home. Jinak jsou oba telefony totožné.

Rozměry telefonu jsou 150.2 x 76.9 x 9.4 mm, jednat se tedy nebude ani o ten nejtenčí telefon na trhu. Telefon bude dostupný v černém a bílém barevném provedení. LG G Pro Lite se začne prodávat tento měsíc v Latinské Americe, následovat bude Asie , Rusko , Čína, Indie a Střední východ. Cena ani dostupnost v Evropě zatím není známa, jakmile se informace objeví, budeme vás informovat. Co říkáte na novinku vy? Uvažovali byste o její koupi?

Diskuze ke článku
Lukáš Routa
Lukáš Routa
To zni dost zajimave
El Bunda
No, konečně něco pro nás, smrtelníky. Nač mít v kapse telefon za 14k, když stejně se s ním ponejvíce volá a textuje. Pravda, dnes je populární hodně informací hledat na webu. Proto se mi tato úhlopříčka líbí a rozlišení je mi defacto jedno. Už tak je dostatečně vysoké a srovnatelné se 7" tablety.

Už jen cena. Pokud bude cena kolem 8,5k, není nad čím váhat a jednou pro vždy se potvrdí, že Samsung dělá neskutečně předražené telefony. Viz totožný Samsung Galaxy Mega za 12k, který prezentuje jako Note Lite. A když je Note drahý, musí i Mega být drahý.

Doufám, ŽE LG nezklame a ukáže Samsungu, že jeho sebevědomí končí. Ale jak říkám, o všem rozhodne až cena.
mega
CPU mediatek, takže LTE nebude, dokonce nepodporuje ani HSPA21, ke všemu nízké rozlišení, jak bylo uvedeno. Galaxy Mega je podle mě lepší volba.
Kolbaba Bumbác
Tak všechno je o ceně. Byl by někdo ochotný zaplatit 14k za Mega jen kvůli LTE? Stejně je na drtivé většině území ČR jen EDGE. 3,5G se 14Mbps stačí! :))))

Do 10k hezké jako alternativa pro řadu Note nebo Mega. A podle gsmerany to má Qreote dálké ovládání jako má L9 Ii a G2! Super! Takže pro dvě SIM a nemá to konkurenci.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze