Nový LG Optimus Sol: Ultra AMOLED na scénu

10

Jihokorejský výrobce dnes odtajnil svůj model Optimus Sol. Svou výbavou se zařadí na pomezí střední a vyšší střední třídy. Postrádat nebudete gigahertzový procesor, Android 2.3 Gingerbread či 5 megapixelový fotoaparát. Hlavním tahákem ale zřejmě bude displej.

Rodinku Optimus dnes rozšířil model Optimus Sol. Ve volném překladu by se mělo jednat o Optimus "Slunce". Novinka se zařadí mezi klasické mobilní telefony s dotykovým displejem. I design a rozměry potvrzují klasickou placku, která zaujme třeba malou tloušťkou pouze 9,8 milimetrů. Přední strana se dle prvních fotografií jeví trochu nevyváženě. Kolem displeje je spousta nevyužitého místa a zejména kolem senzorových kláves je zbytečně moc volného prostoru. Přesně takové plýtvání jsme kritizovali u modelu Optimus 2X. Když jsem nakousl senzorové klávesy, stojí za zmínku, že jsou nově pouze tři. Zmizelo tlačítko s lupou. Naopak nad tlačítka přibyly praktické popisky.

LG Optimus Sol

Se zařazením Optimusu Sol do konkrétní kategorie bude trošku problém. Pokud se podíváme „pod kapotu“, objevíme jednojádrový 1GHz procesor, kterému dělá společnost 512 MB RAM. Tyto hodnoty by nové LG mohly s klidem katapultovat k těm lépe vybaveným telefonům. Vzhledem k výkonu je ale zarážející, že integrovaný fotoaparát nezvládá natáčet HD videa. Fotografie pořídíte v maximálním rozlišení 5 megapixelů. Nechybí automatické ostření, ale už se nedostalo na LED diodu.

Živé fotografie LG Optimus Sol, které dříve unikly na internet

Hlavním trumfem této novinky ale bude především displej. Nejprve to méně šokující. Na ploše 3,8 palců nabídne rozlišení 800 x 480 pixelů. A to hlavní: zvolená technologie – Ultra AMOLED. Ten by oproti běžným AMOLED displejům měl přinést dvě reflexní vrstvy a navíc zlepšit barevné podání. Proč LG nepoužilo svůj skvělý Nova displej technologie IPS z LG Optimus Black? Možná kvůli ceně...

Zbylá výbava je v podstatě klasická. Rychlá data jdou ruku v ruce s bezdrátovými technologiemi Wi-Fi a Bluetooth 3.0. Chybět nemůže ani A-GPS. Akumulátor nabídne dostatečnou kapacitu 1 500 mAh. Nového LG Optimus Sol bychom se měli dočkat v průběhu září a to rovnou ve třech barevných variacích – v bílé, černé a titanové. Cena prozatím oznámena nebyla, ale dle výbavy by se novinka měla zařadit do střední třídy a cenu tak tipujeme mezi 5-7 tisíci.

Technické parametry LG Optimus Sol

Kompletní specifikace
Konstrukce122,5 × 62,5 × 9,8 mm, 110 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejUltra AMOLED, 3,8" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), , autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 QSD8255, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 205
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 1 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostsrpen 2011, 7 000 Kč
Diskuze ke článku
sousek5
Ultra AMOLED?? Není to snad technologie Samsungu?? Jakto že jeden z největších trumfů Samsungu má LG?? To mi nějak nejde do hlavy.
Raptor
Samsung má Super-AMOLED v tom je rozdíl.
sousek5
Ano, já vím, ale pořád se to nazívá AMOLED, o to mi jde. LG má NOVA, pokud vím.
polix
Dobry den,
Ma ten telefon predni kameru pro video hovory?
Dekuji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze