LG Optimus Net: nástupce modelu Optimus One přichází

2

V loňském roce se LG povedlo přivézt na trh úspěšný model Optimus One, který se i dnes těší velké popularitě. Představení nástupce bylo jen otázkou času. Otpimus Net výbavou velmi vychází ze svého předchůdce. Těšit se ale můžete například na silnější procesor či inovovaný design.

Střední třída v roce 2010 byla jasnou doménou jihokorejského LG. Za vše mohl a vlastně stále může jediný model – LG Optimus One. Telefon s výborným poměrem cena/výkon potkáváme takřka na každém rohu. Velkého úspěchu si je vědom samozřejmě i výrobce a konečně světu ukázal nástupce, kterého pojmenoval Optimus Net.

LG Optimus Net

Opět jde o klasický dotykový telefon s dotykovým displejem a hardwarovými tlačítky pod ním. LG tak zůstává mezi menšinou, která ještě HW tlačítka používá, za což ji patří velké plus. Rozměrově se Optimus Net skoro neliší od svého předchůdce. Zřejmě nejvýznamnější je tloušťka, kterou se výrobci povedl o 1 milimetr snížit. Také rozdíl ve hmotnosti činí pouhých 7 gramů. Žádné změny nečekejte ani u displeje. Opět jde o TFT panel o úhlopříčce 3,2 palce a rozlišením 320 x 480 pixelů.

TIP! Recenze LG Optimus One – Skvělá trefa do černého

Zřejmě nejzásadnější změna, pokud nebudeme počítat design, se udála u procesoru. Ten nově zrychlil a nabízí takt 800 MHz. Otázkou zůstává, zda to bude stačit. Hodně bude záležet na ceně telefonu, protože podobně rychlé procesory konkurence nabízí již dnes a například Sony Ericsson plánuje do střední třídy přinést rovnou 1GHz procesory. Naprosto spokojeni naopak budete s pamětí RAM, která má velmi slušných 512 MB. Novinka dostala do vínku i novější operační systém Android ve verzi 2.3.3.

Menším zklamáním je vestavěný fotoaparát disponující pouze 3 megapixely. Automatické ostření prozatím nemáme potvrzené, ale pravděpodobně bude celý fotoaparát vycházet z modelu LG Optimus One a tudíž se opět bude jednat o slabinu telefonu. Umožněn bude také záznam videa v průměrném VGA rozlišení s 24 snímky za vteřinu.

Název Optimus Net by u leckoho mohl evokovat nějaké vylepšené internetové funkce. Nic extra však nečekejte. Nechybí HSDPA, byť pouze do maximální rychlosti 3,6 MBit/s. Potěší přítomnost Wi-Fi včetně standardu n a nové verze Bluetooth.

LG Optimus Net to na trhu nebude mít vůbec lehké. Důvodem je skoro stejná výbava, kterou nabízí levnější předchůdce. Novinka by se na trhu měla objevit ještě během letních prázdnin za cenu necelých 6000 Kč.

Technické parametry LG Optimus Net

Kompletní specifikace
Konstrukce113,5 × 59 × 12,1 mm, 122 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,2" (320 × 480 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536), , autofocus, video: 640 × 480 px, 24 FPS
ChipsetQualcomm S1 MSM7227, CPU: 1×800 MHz, GPU: PowerVR SGX530
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 150 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ3 2011, 4 500 Kč
Diskuze ke článku
loller
Plus za ty HW tlačítka, ty senzorové jsou největší zlo.
lukas
Škoda, že SE Xperia mini bude mít HW tlačítko jen středové :(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze