Nový LG Optimus Hub: silák ve střední třídě

2

O této novince jsme vás před pár dny informovali pod označením LG Univa. Výrobce dnes uvedl věci na pravou míru. LG Univa střídá oficiální označení LG Optimus Hub a dočkali jsme se oficiálního odhalení této novinky. Jedná se o nástupce Optimusu One? Nebo toto právo patří Optimusu Net?

Výrobce LG představil LG Optimus Hub, přičemž o své nástupnictví vůči populárnímu Optimusu One se podělí s Optimusem Net. Tak jako tak, obě zařízení budou mít svoji úlohu těžkou. Budou se od nich očekávat vysoké úspěchy jako tomu bylo u Optimusu One, který se po celém světě těší mimořádné oblibě a udává krok ve střední třídě. Dosáhne Optimus Hub stejného pozitivního ohlasu mezi zákazníky?

LG Optimus Hub

LG Optimus Hub - oficiální fotografie

LG Optimus Hub nabídne větší úhlopříčku dotykového displeje 3,5 palce. Původní Optimus One nabídl velikost pouze 3,2 palce. Rozlišení zůstalo neměnné HVGA čili 320 x 480 bodů. Výkonnost alespoň dle papírových parametrů utrpěla pouze drobné změny, a to k lepšímu. Čipset starší architektury ARM v6 je taktovaný na frekvenci 800 MHz oproti 600 MHz u Optimusu One. Paměť RAM povyrostla z původní hodnoty 419 MB na 512 MB. Zadní strana dostala o řád lepší fotoaparát, bereme-li v úvahu rozlišení, které je nyní 5 MPx oproti dřívějšímu rozlišení 3,2 MPx. Samozřejmostí je automatické zaostřování.

LG Optimus Net - oficiální fotografie

TIP: Čtěte Nový LG Optimus Net a Optimus Sol: živě z Berlína

TIP: Čtěte představení LG Optimus Net: nástupce modelu Optimus One přichází

Datové technologie zahrnují podstatnou většinu dnes důležitých technologií jako bezdrátové sítě Wi-Fi, sítě třetí generace s nástavbami HSDPA nebo Wi-Fi direct a podporováno je i Bluetooth novější generace 3.0. Navigování bude zajištěno prostřednictvím vestavěného GPS modul spolu s Google mapami. Operační systém běží na Androidu 2.3.4 Gingerbread. Novinka by měla vstoupit na trhy za méně než 200 eur včetně daně. Zahájení prodeje lze očekávat před vánočním termínem. Je podle vás Optimus Hub právoplatným nástupcem Optimusu One nebo si toto označení zaslouží Optimus Net? Jak se vám novinka líbí? Podělte se s námi o vaše názory v diskuzi níže.

Technické parametry LG Optimus Hub

Kompletní specifikace
Konstrukce113,4 × 60,8 × 11,9 mm, 123 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,5" (320 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), , autofocus, video: 640 × 480 px, 24 FPS
ChipsetQualcomm S1 MSM7227, CPU: 1×800 MHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 150 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostlistopad 2011, 4 800 Kč

Zdroje: phandroid.com, ubergizmo.com

Diskuze ke článku
fry
na túto triedu slabé rozlíšenie displeja a foťák bez diody. to pre mňa znamená nepoužitelný mobil. k mobilom lg mám nedôveru a neviem, či si niekedy lg kúpim.
Nomen
320×480 je na 3,5" málo. Buďto měli zůstat u velikosti max 3,2", nebo zvednout rozlišení.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze