LG Optimus G představeno: silák se Snapdragonem S4 Pro a 2 GB RAM

24

Po mnoha uniklých informacích a reklamách jsme se konečně dočkali oficiálního odhalení jednoho z nejvýkonnějších smartphonů současného mobilního trhu – LG Optimus G. Ten byl představen včera na akci výrobce v Soulu a rozhodně má čím nalákat. Co takhle čtyřjádro, 2 GB RAM a 13 Mpx fotoaparát s Androidem?

Vezmeme to ale popořadě. Optimus G má být novou vlajkovou lodí výrobce, na což poukazují nejen specifikace, ale také cena. Design je strohý a stylový, jak je u výrobce už zvykem, nabízí oblé rohy a kombinaci plastu se sklem. Na žádné designové výstřelky tu nenarazíte, vše je směřováno k obřímu displeji a nic z něj nesmí odvést pozornost. Konstrukce vypadá velmi solidně a celistvě, rozměry 131,9 x 68,9 x 8,45 mm s hmotností 145 gramů jsou pak vzhledem k velikosti displeje velmi příjemné. Zadní kryt navíc přináší texturovaný povrch, který pomáhá proti klouzání ruky a především nabízí unikátní technologii Crystal Reflection, která mění barevné palety v závislosti na úhlu pohledu.

Oficiální obrázky přístroje LG Optimus G

Obr ve všech ohledech

Už velký 4,7 palcový True HD IPS displej dokáže pozvednout nejedno obočí. Ten nabízí rozlišení 1280 x 768 pixelů a hustotu 318 bodů na palec, což je velmi slušné. Displej dokáže vyprodukovat velmi syté barvy a dobrý kontrast, stejně jako dobrou viditelnost na slunečním svitu a ostré pozorovací úhly. V základu najdeme operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich, do konce roku však byla přislíbena aktualizace na Jelly Bean. Samozřejmostí je uživatelská nástavba Optimus UI.

Velmi zajímavě zní unikátní funkce, které LG do systému přidalo. Zmínit musíme například QSlide, což dává možnost spustit dvě aplikace najednou a přepínat mezi aktivní a virtuální plochou bez nutnosti něco vypínat či zavírat. Zajímavě zní také Application Link, který spustí předem nastavenou aplikaci poté, co típnete budík. Cheese Shutter se pak postará o to, abyste mohli fotit pomocí hlasových povelů.

V útrobách pak dříme síla medvědí. Čtyřjádrový procesor Krait (Snapdragon S4 Pro) s taktem 1,5 GHz je podpořen 2 GB operační paměti a 32 GB interního úložiště, bohužel bez možnosti jej rozšířit paměťovými kartami. Hráče tělem i duší pak potěší grafický čip Adreno 320, který završuje opravdu smrtící hardwarovou kombinaci.

Multimédia na výbornou

Při takové hardwarové nadílce nemůže chybět 13 Mpx fotoaparát s podsvíceným senzorem, světelností f/2.4, autofokusem a přisvětlovací LED diodou, který je schopen natáčet FullHD video. Potěší také přední kamerka pro videohovory s rozlišením 1,3 Mpx.

Optimus G přináší také podporu videokodeků DivX, foto a video editory, organizér či kombinaci HTML5 a Adobe Flash. Samozřejmostí je úplný seznam připojení, kde nechybí NFC, LTE, Bluetooth 4.0, A-GPS, Wi-Fi či DLNA. Dostatečnou životnost přístroji zaručí nová Li-Pol baterie s kapacitou 2100 mAh, která vydrží 15 hodinový hovor a až 355 hodin v pohotovostním režimu.

LG Optimus G rozhodně lákal fanoušky už dříve, s oficiálním odhalením však přichází jasné potvrzení toho, že Galaxy S III zdaleka není jediným králem smartphonů. LG Optimus G se začne prodávat v Jižní Koreji už příští týden za předpokládanou cenu 895 dolarů, tedy v přepočtu neuvěřitelných 20 tisíc korun s daní. Tato cena se však ještě s největší pravděpodobností bude měnit. Po Koreji se Optimus G přesune do Japonska (říjen) a USA (listopad). Evropa se nejspíše dočká hned poté.

Jak se vám nová vlajková loď od LG líbí? Dosáhne úspěchu Galaxy S III nebo jej dokonce předčí? Podělte se s námi o své názory v diskuzi pod článkem.

Technické parametry LG Optimus G

Kompletní specifikace
Konstrukce131,9 × 68,9 × 8,5 mm, 145 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (1 280 × 768 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 208 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 29 FPS
ChipsetQualcomm S4 Pro APQ8064, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor2 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:16 hodin
Dostupnostbřezen 2013, 13 000 Kč

Zdroje: gsmarena.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Zdenek
Ať už je hw sebelepší, stejně si ho koupí pouze pár nadšenců značky :-)
Filip Kostek
Můj další mobil. Už se moc těším! Nemá to konkurenci. :-)
Ondřej
Já do LG nepůjdu... I když to asi bude kvalitní stroj, ale každý má rád něco.... LG je pro mě nedobrá značka..
Ondřej
Navíc jsem zapomněl zmínit design, který se mi nelíbí...Ale nepochybuju, že naživo bude vypadat lépe...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze