LG AKA: pětipalec, který na vás mrkne

10

Jihokorejské LG se zkouší prosadit různými způsoby. Příkladem budiž chytrý telefon AKA, který je vlastně obyčejným Androidem. Se speciálním pouzdrem ale „ožívá“ a bude na vás doslova koukat. Nutno podotknout, že nejde o vyloženou novinku, ale LG dnes oznámilo, že se model AKA dostane i na další trhy.

LG AKA

LG AKA mělo svou premiéru již loni na podzim a my jsme si jej jako exkluzivitu mohli vyzkoušet také na barcelonském veletrhu MWC 2015. Klíčovým prvkem modelu AKA je speciální pouzdro, které zakrývá téměř celou čelní stranu. Záměrně ne celou, neboť na horní části displeje se poté zobrazí oči. Výrobce připravil čtyři různé varianty barev, od kterých se odvíjí tvar očí i jejich vlastnosti. Prostřednictvím očí pak telefon vyjadřuje své emoce v závislosti na funkcích, které používáte, ale i například na hudbě, kterou v telefonu budete mít. Dokonce je možné si oči přizpůsobit například brýlemi nebo jiným obočím.

Pokud odhlédneme od této, svým způsobem unikátní, stránky telefonu, zjistíme, že model AKA spadá do nižší střední třídy. Disponuje 5palcovým HD displejem či čtyřjádrovým procesorem. Procesor je podpořen 1,5GB operační pamětí. Prostředí zajišťuje operační systém Android 4.4 KitKat, avšak v průběhu roku by měla dorazit aktualizace na Lollipop.

LG AKA na veletrhu MWC 2015

Další výbava čítá 16GB paměť rozšiřitelnou paměťovými kartami. Hlavní fotoaparát nabídne 8 megapixelů, čelní kamerka pak 2 megapixely. Potěší, že baterie s kapacitou 2 610 mAh je uživatelsky vyměnitelná. Dostalo se také na podporu LTE či NFC. LG AKA se nyní nově dostane na trhy v Hong-Kongu, Tchaj-wanu, Číně, Singapuru a Turecku. Očekává se i další rozšíření, avšak potvrzeno to v tuto chvíli není.

Technické parametry LG AKA

Kompletní specifikace
Konstrukce138,7 × 71,9 × 9,9 mm, 135,5 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 4×1,2 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 1,5 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 610 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
LG
Mě přijde,že lg vydává čímdál tím víc omylů.Magna atd. se mi nějak nelíbí.Naposledy se mi líbily dva mobily a to L Bello (jako levnější a G3s.
Tom
Nižší střední třída ? 4 jádro + 1,5 RAM, 8 + 2 Mpx, 16 Gb interní paměť, HD displej + přijde aktualizace na 5.0, to už je nižší střední třída ? :(
suzuki
V článku píšete,že mobil má bateriu s kapacitou 2 610 mAh a v tabuľke zasa 2 540 mAh-tak čo je správny údaj?!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze