LG G5 má dorazit s 20Mpx fotoaparátem od Sony

8

LG sklízí úspěch u svého aktuální TOP modelu G4, a to především díky skvělým fotografickým schopnostem. Nabídne špičkový 16Mpx snímač s laserovým zaostřováním a optickou stabilizací obrazu. Nadcházející vlajková loď dle předpovědí nabídne čip s rozlišením 20 Mpx a velikostí senzoru 1/2'' od Sony.

LG G4 je beze sporu špičkové zařízení, u kterého dominuje především fotoaparát s rozlišením 16 Mpx a s možností nahrávat až 4K videoklipy. Už nyní se však začínají prosakovat informace o připravované novince s označením G5, která fotografické výsledky posune ještě o kousek dále. Novinka by totiž měla být osazena 20Mpx snímačem od Sony, LG se zde zaměřilo také na velikost senzoru, která bude 1/2''. To je jeden z největších senzorů, který můžeme ve světě mobilních telefonů potkat.

LG G4

Velmi zajímavou informací je také to, že snímač, který Sony dodá pro LG, nebude prodávat žádné jiné společnosti, výhradní právo na ni bude mít LG. Zajímavé to s novinkou bude také po stránce výkonnostní. Zatímco LG G4 nabízí Snapdragon 808, přičemž většina TOP modelů nabídne výkonnější alternativu v podobě Snapdragonu 810, další generace by měla přijít už se špičkovým Snapdragonem 820. Jak se tyto špičkové vnitřnosti projeví na ceně prozatím není jisté, zájem o to vyrovnat se s těmi nejlepšími je však z úniků jasně zřetelný.

Zdroje: gsmarena.com, gforgames.com

Diskuze ke článku
Roman
Furt, ale Lumia 1020 neni pokorena :(
bbb32
Drahá redakce, prosím vás, nemohli byste martina fajmona odstavit od článků, které se nějak týkají fotografování? evidentně o tom neví vůbec nic a každá jeho věta o tomto tématu je utrpení...

"Novinka by totiž měla být osazena 20Mpx snímačem od Sony, LG se zde zaměřilo také na velikost senzoru, která bude 1/2''. To je jeden z největších senzorů, který můžeme ve světě mobilních telefonů potkat."

Tak je to snímač=senzor od Sony? Nebo ne? Jak se mohlo LG zaměřit na velikost snímače=senzoru??? Taková pitomost.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze