LG G3 obdrží Android 5.0 Lollipop už příští týden (aktualizováno)

Vlajkový a zároveň samozřejmě nejlépe vybavený telefon od jihokorejského LG, model G3, by se měl dočkat aktualizace na nejnovější Android 5.0 Lollipop již v tomto roce. Nyní se dozvídáme, že by to mohlo být dříve, než jsme původně čekali a LG s největší pravděpodobností předběhne veškerou konkurenci.

Aktualizováno 9. 11. 2014

Podle prvních informací se měla vlajková loď výrobce dočkat čerstvého Androidu do konce letošního roku, přičemž datum nebylo přesně stanoveno. LG se však pochlapilo a vydalo oficiální prohlášení, kde potvrzuje příchod nového systému spolu s termínem jeho příchodu k majitelům LG G3.

První vlna aktualizací se začne šířit už příští týden, a to v sousedním Polsku. Zbylé klíčové trhy by se potom měly dočkat v nejbližší budoucnosti. Tím se tedy LG stává prvním výrobcem, který svým zákazníkům nabídne aktualizaci na Android Lollipop. Sám CEO společnosti Dr. Jong-seok Park tvrdí, že bylo jejich hlavním cílem poskytnout nový Android co nejdříve.

TIP! Podívejte se, jak bude vypadat Android 5.0 na LG G3
LG G3 se brzy dočká zeleného mužíčka s lízátkem

Co se týče novinek, tak se jedná především o změny vzhledu, animací či stínů. Byly také vylepšeny notifikace, které se budou nyní lépe zobrazovat na zamykací obrazovce, jež se změny také dotkly. Zatím sice nevíme přesný termín příchodu aktualizace i k nám, s největší pravděpodobností to však nebude trvat dlouho a měli bychom se dočkat v rámci několika týdnů.

Původní informace z 24. 10. 2014

LG G3 v současné době patří k chloubě jihokorejského výrobce. Jde o telefon s 5,5palcovým QHD displejem, výkonným procesorem nebo kvalitním fotoaparátem s optickou stabilizací a laserovým ostřením. K úspěchu modelu napomáhá i příznivá cena. Jakožto vrcholný model výrobce se očekává, že se bude těšit příkladné podpoře. V současnosti nabízí Android 4.4 KitKat, avšak již byl představen Android 5.0 Lollipop.

TIP! Recenze LG G3 – černý kůň s QHD displejem

LG G3

Od nizozemských a belgických zástupců LG doputovala zpráva, že by se model G3 měl aktualizace dočkat v závěru letošního roku. To je velmi brzký termín, nicméně není oficiální. Konkurence v podobě HTC a Sony již potvrdila aktualizaci oficiálně, avšak až na začátek roku 2015. Spekuluje se také, že LG postupně připojí další modely do aktualizačního procesu. Jednat se má například o modelech G Pro 2, G3 s, G3 Stylus, G2, L90 a L70.

Technické parametry LG G3 32 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce146,3 × 74,6 × 8,9 mm, 149 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC, CPU: 4×2,46 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 2:03 hodin
Dostupnostčerven 2014,

Zdroje: techtastic.nl, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Marek Smékal
Marek Smékal
Byl by dobrej joke kdyby G3 dostala lizatko dřív než Nexusy :D
Dominik Holeček
Dominik Holeček
Tak tedy LG mě čím dál tím více překvapuje... Sice nemám G3, ale G2, ale stejně je to velice příjemná zpráva. Teď už jenom kdyby se LG vydalo cestou jako Motorola - tj. čistý android s pár přidanými features...
To bych snad zvažoval, že bych zůstal na stock...
Tom
A LG G2 nic ??
Lukáš
Už se nemohu dočkat :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze