Přehled: jaká zařízení obdrží Android 5.0 Lollipop?

103

Google představil novou verzi svého operačního systému. Titulem nejnovější se tak nyní pyšní verze 5.0 Lollipop. Tímto se roztáčí kolotoč aktualizací, na které budou uživatelé mnoha zařízení čekat. Nexusy mají aktualizaci samozřejmě jistou. Otázkou jsou ostatní modely, kde výrobce musí zapracovat i na nadstavbě. Přinášíme přehled telefonů a tabletů, na které se Android 5.0 dostane.

Android Lollipop

TIP: Android Lollipop oficiálně: poběží na Nexusu 4, 5, 6, 7, 9, 10 a Player

Celý článek je průběžně aktualizován s tím, jak výrobci oznamují modely, pro které připravují aktualizaci Android 5.0 Lollipop. Souhrnně lze říci, že se nejnovějšího Androidu dočkají všechny vlajkové lodě a dražší přístroje. Občas však výrobce sáhnou i po telefonech z nižších tříd. Níže je k dispozici seznam potvrzených modelů.

Nepřehlédněte: Android 5.0 Lollipop: novinky a zkušenosti z používání (video)

Google

Pokud vlastníte jakýkoliv telefon či tablet Nexus, na kterém máte oficiální cestou nainstalovaný Android 4.4.4 KitKat, můžete počítat s aktualizací na verzi 5.0. Dočkají se tedy i aktuálně nejstarší podporované modely Nexus 4 a Nexus 7 (2012).

HTC

Mezi prvními výrobci, kteří se k novému Androidu vyjádřili, bylo také HTC. To se poslední dobou opravdu snaží a minimálně svou nejvyšší řadu One příkladně podporuje. Během ledna a února nový Android obdržely poslední dvě vlajkové lodě. Dle dřívějších spekulací by se z nového Androidu mohly později těšit i vyšší modely řady Desire. To však zatím nebylo potvrzeno. Naopak bohužel mimo plán aktualizací stojí mini verze řady One.

Huawei

Po delším váhání se k aktualizaci odhodlal také čínský Huawei. Již během května by se měl dočkat model Mate 7. Následovat budou další výše postavené modely.

Lenovo

Své plány odhalilo také čínské Lenovo. V jeho případě se již připravuje Android 5.0 Lollipop hned pro sedm modelů a dorazit by aktualizace měly v průběhu 2. čtvrtletí roku 2015.

LG

Mezi vůbec prvními telefony, které se dočkaly nového Androidu, bylo LG G3. Podporovat hodlá LG i další modely, například starší vlajkovou loď. Na oznámení dalších modelů čekáme.

Diskuze ke článku
Matyáš
Myslíte že aktualizaci dostane i LG G3?
Pavel
A co samsung ? Konkretně Samsung Galaxy Note 3 diky za odpověď.
LAK
LG G3 asi urcite. Četl jsem, ze 5.0 by měla dostat i starší G2.
Martin
Moje Mika M2 update tutove ndostahe a vite ci? Je mi to ukradeny soucasna kk4.4 mi bohate stavi ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze