Hodinky LG G Watch s Android Wear naživo

4

V Karlových Varech jsme měli možnost vyzkoušet si první komerčně dostupné chytré hodinky s Android Wear – LG G Watch. Jsou elegantní, kompaktní a dobře se používají. V našich prvních dojmech najdete kromě hodnocení konstrukce a displeje také údaje o výdrži nebo způsobu nabíjení. Jaké tedy LG G Watch vlastně jsou?

Většinou tuto informaci uvádíme až na konec, ale zde uděláme výjimku, aby bylo vše jasné hned na začátek. Stejně jako hodinky Samsung Gear Live rovněž fungující na Android Wear, které jsme vyzkoušeli nedávno, se ani hodinky od LG oficiálně neprodávají na českém trhu a prodávat ani nebudou. Na vině je Google, který hodinky prodává přes Google Play a ve vybraných zemích i ve volné distribuci, Česká republika se ale do výběru nedostala a výrobci možnost uvést je samostatně nemají. A je to opravdu škoda, stejně jako Samsung Gear Live jsou i hodinky od LG velmi zajímavým kusem elektroniky, který by si u nás našel nejednoho zákazníka.

TIP: Google představil novinky v Android Wear. První hodinky už dnes

LG G Watch

Na rozdíl od hodinek od Samsungu nejsou LG tak dobře funkčně vybavené, postrádají například fotoaparát nebo senzor tepu, na druhou stranu obsahují vše podstatné, nechybí například také odolnost proti vodě i prachu se stupněm krytí IP67. Charakterem, designem i velikostí mají hodinky od LG velmi blízko Sony SmartWatch 2, které jsme rovněž testovali. I pocit na ruce je díky pryžovému pásku, který si můžete vyměnit za libovolný vlastní, a hranatému modulu hodinek, takřka totožný. Komu neučarovaly oblé linie Samsungu a má naopak rád jednodušší přímé linky, se budou hodinky od LG líbit.

Tělo je tvořeno kombinací kovu a plastu a naživo vypadají hodinky poměrně obyčejně, ale přesto dobře. Rozhodně nečekejte žádný pocit exkluzivity, vše je účelné a jednoduché. Na přední straně najdeme 1,65" LCD displej, na kterém jsou viditelné informace i po zhasnutí podsvícení, což je opět stejné, jako v případě SmartWatch 2 od Sony nebo Gear Live od Samsungu a velké plus oproti Samsungu Gear 2 / Gear 2 Neo, jejichž displeje zhasnou vždy úplně. Zobrazení je spíše komornější, LG nenabídne žádné křiklavé barvy. Zobrazení je však dostatečně jemné, pozorovací úhly slušné a čitelnost i na slunci je také v pořádku.

Pod displejem najdete ještě mikrofon, který využijete pro ovládání chytrých funkcí nebo například diktování textu, což funguje dobře i v češtině. Hodinky bohužel nemají na těle nabíjecí konektor a neumí se nabíjet bezdrátově, a tak je potřeba opět adaptér, neduh většiny současných hodinek. V případě LG je poměrně velký a těžký, rozměrově je v podstatě stejný, jako samotný modul hodinek. Plusem ale je, že do něj hodinky stačí položit a pomocí nabíjecích pinů na zadní straně se již začnou nabíjet. Vyhnete se tak někdy nepohodlnému zapojování kabelu nebo složitému uchycení adaptéru.

Nabíjecí adaptér

Uvnitř hodinek tepe výkonný čtyřjádrový Snapdragon 400 APQ8026 s GPU Adreno 305. Stejně jako v případě hodinek Samsung Gear Live je prostředí Android Wearu rychlé a ovládání gesty svižné, i když si je potřeba na některé specifické úkony chvíli zvykat. Google nedovoluje výrobcům téměř žádnou customizaci prostředí, které tak je totožné jako to, které jsme vám ukázali už na videu Samsung Gear Live. Pokud vás tedy zajímá, jak se hodinky ovládají a jak prostředí Android Wear vypadá, zhlédněte naše video se Samsung Gear Live níže.

Android Wear – vyzkoušeli jsme Samsung Gear Live

LG G Watch jsou dostupné od 25. června 2014 v obchodě Google Play ve 12 zemích a v dalších 27 zemích ve volné distribuci, cena na americkém Google Play dosahuje $229, což je v přepočtu zhruba 4 600 Kč bez DPH.

Prostředí Android Wear
LG G Watch
Rozměry 37,9 × 46,5 × 9,95 mm
Hmotnost 63 g
Procesor Snapdragon 400
Displej 1,65 palců
RAM 512 MB
Paměť 4 GB
Baterie 400 mAh
Operační systém Android Wear
Konektivita Bluetooth 4.0
Odolnost IP67

TIP: Hodinky LG G Watch v prodeji: podívejte se na specifikace

Diskuze ke článku
matko
Ten pocit, ked hodinky sú výkonejšie ako polka low endov na trhu :D
Jirka.S
Na co v hodinkách čtyř-jadro? Vysvětlí mě to někdo? V telefonech se ta honba za jadrama dá ještě pochopit, i když i tam je to celkem blbost. Ale v hodinkách, wtf?
Ondra
Pekne me stve ze se u nas nebudou prodavat! Mam G3 a chtel jsem k ni LG hodinky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze